Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platforma Nebula v najnovšej verzii 10.1 uľahčuje riadenie sietí a správcom aj poskytovateľom riadených služieb umožňuje ešte lepšie plniť potreby užívateľov a zákazníkov. Viac o novej verzii platformy Nebula zdelí Petr Koudelka, Senior Sales Engineer vo spoločnosti Zyxel Networks.

Od svojho uvedenia na trh pred takmer štyrmi rokmi slávi platforma Nebula jeden úspech za druhým. Spoločnosť Zyxel platformu Nebula neustále vylepšuje a každý polrok vydáva jej novú verziu a priebežne tiež menšie aktualizácie.

Účelom nových verzií a aktualizácií je uspokojiť neustále sa meniace potreby zákazníkov a obchodných partnerov a držať krok s vývojom technológií. V spoločnosti Zyxel platí, že nepremeškáme žiadnu príležitosť, ako vylepšiť naše výrobky a rozšíriť ich funkcionalitu.

Podstatná zmena

Jednou z kľúčových zmien, ku ktorej v uplynulých štyroch rokoch došlo v IT, je rozmach cloudu a vzdialených riadených služieb. Táto situácia súčasne patrí medzi hlavné dôvody, prečo sme sa rozhodli vyvinúť platformu Nebula. Bolo nám jasné, že stále viac zákazníkov ocení flexibilitu, ktorú cloud poskytuje pri inštalácii, správe, monitoringu a aktualizovaní jej sieťových riešení na diaľku.

Nebula začala ako pomerne jednoduchý riadiaci nástroj, ktorý umožňoval na diaľku nastaviť a spravovať naše prepínače a prístupové body a riešiť s nimi súvisiace problémy. Jej funkcionalitu a schopnosti sme postupne rozširovali až do dnešnej podoby, kedy je Nebula extrémne výkonnou a pokročilou platformou, ktorá zákazníkom a poskytovateľom riadených služieb dáva plnú kontrolu nad sieťami.

A v práve vydanej verzii 10.1 je Nebula ešte šikovnejšia, praktickejšia a atraktívnejšia než doposiaľ.

Zdieľanie záťaže

Väčšina aktuálnych vylepšení sa týka riadiaceho centra Nebula Control Centre (NCC) a správy WiFi.

Poskytovateľov riadených služieb a správcov poverených riadením niekoľkých sietí zaujmú najmä nové funkcie riadiaceho centra umožňujúce preniesť „odpovednosť“ za sieť na ďalších správcov. Ďalšou novinkou je možnosť poskytnúť rovnaké prístupové práva ďalšej osobe a zdieľať s ňou správu siete.

Užívatelia ocenia tiež modernizované menu MSP, ktoré v novej verzii plne odpovedá užívateľskému rozhraniu platformy Nebula. Menu sa ľahšie používa, vypadá výrazne lepšie a umožňuje rýchlo a jednoducho zobraziť a vyberať rôzne lokality alebo zákazníkov.

Za zmienku určite stojí tiež vylepšená funkcia automatickej topológie, ktorá novo umožňuje identifikáciu zariadenia od ďalších dodávateľov a tiež produktov Zyxel, čo z nej robí oveľa praktickejší nástroj pre správu a riešenie problémov. Dostupnosť tejto funkcie je podmienená zakúpením licenčného balíčku Pro-Pack.

Vylepšená WiFi a filtrovanie obsahu

Zákazníkom uvažujúcim o upgrade svojej WiFi poslednej verzie platformy Nebula ponúka kompatibilitu so štyrmi novými prístupovými bodmi. Konkrétne sa jedná o modely WAC500, WAC500H, WAC5302D-Sv2 a NWA1123ACv3, pričom prvé dva už dorazili na pulty obchodov a ostatné sa k nim čoskoro pridajú.

Funkcia automatickej topológie novo umožňuje, aby nastavenie Smart Mesh na jednotlivých prístupových bodoch mala prednosť pred globálnymi nastaveniami WiFi, vďaka čomu zostane nedotknutá lokálna konfigurácia.

Zabudnúť nesmieme ani na vylepšenú podporu používania technológie Dynamic Personal Pre-Shared Key (DPPSK, dynamický osobný predzdieľaný kľúč). Tá pre všetkých užívateľov generuje osobný bezpečnostný kľúč WiFi poskytujúci omnoho lepšiu úroveň zabezpečenia. Tiež táto funkcia je k dispozícii iba užívateľom s licenčným balíčkom Pro-Pack.

A v neposlednom rade musíme uviesť, že bezpečnostné brány NSG kompatibilné s platformou Nebula môžu novo využívať filtrovanie obsahu od spoločnosti McAfee, ktoré sa dnes považuje za najkomplexnejšie riešenie dostupné na trhu. Táto funkcia je súčasťou licenčného balíčku Security Pack a doporučujeme ju všetkým, ktorí chcú svoju sieť chrániť tými najlepšími prostriedkami.

Verzia 10.1 prichádza práve teraz a jej vylepšenie a prednosti sú už dnes k dispozícii držiteľom licencie Nebula. Pokiaľ medzi ich ešte nepatríte, alebo pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, kontaktujte miestnu pobočku alebo obchodného partnera spoločnosti Zyxel.

Značky: