Lenovo na virtuálnej tlačovke predstavilo päť nových spotrebiteľských notebookov Yoga, ktoré kombinujú štýl, výkon a presnosť. Lenovo Yoga je špičkovou značkou notebookov pre spotrebiteľov a zariadenia sú navrhnuté na poskytovanie prémiových skúseností.

Ultratenký notebook Lenovo Yoga Slim 7i (13-palcový), notebook novej generácie Lenovo Yoga Slim 7i Pro (14-palcový) a nový prenosný 2v1 notebook Lenovo Yoga 7i (dostupný v 14-palcovej a 15,6-palcovej verzii) sú vybavené procesormi novej generácie Intel Core a určené pre ľudí, ktorí požadujú vysoký výkon, skvelú konektivitu a dlhú výdrž batérie. Elegantný 14-palcový notebook Lenovo Yoga Slim 7 Pro je výkonný, rovnako ako konvertibilný notebook prvej generácie Lenovo Yoga 6 (13,3-palcový) – oba sú v ponuke procesorom AMD Ryzen 4000 Series Mobile.

Inteligentné chladenie poháňané umelou inteligenciou, Lenovo Vantage Smart Performance Services a Lenovo Premium Care

S modernizovaným riešením správy napájania, ktoré je poháňané AI technológiou, dosiahnete s modelom Yoga Slim 7i Pro špičkový výkon. Zariadenie sa totiž neustále učí a dokáže automaticky zvýšiť otáčky pri činnostiach náročných na výkon alebo znížiť výkon, aby šetrilo energiu.

Ostatné štyri nové notebooky Yoga majú režim inteligentného chladenia ako predvolené nastavenie AI optimalizácie na predĺženie životnosti batérie a zvýšenie výkonu; všetky modely poháňané procesormi Intel Core novej generácie boli navrhnuté tak, aby predĺžili výdrž batérie notebooku priemerne o 20 %. Ak chcete zvýšiť svoj maximálny výkon, s produktom Lenovo Q-Control stačí stlačiť klávesy Fn-Q a presunúť sa do režimu Performance pre náročné úlohy alebo do režimu Stealth, aby ste počas sledovania filmu znížili hluk ventilátora.

Ďalšia nová vstavaná výhoda pre používateľov zariadení Lenovo je dostupná prostredníctvom Lenovo Vantage. Je to aplikácia, ktorá vám umožní vyťažiť z počítača Lenovo ešte viac. Služba Lenovo Vantage Smart Performance Services je nová autodiagnostická služba, ktorá pristupuje proaktívne k údržbe správne pracujúceho zariadenia. Cieľom služby Lenovo Vantage Smart Performance Services je pomôcť predchádzať potenciálnym problémom s počítačom skôr, ako k nim dôjde, má tiež za cieľ skenovať, detekovať a odstrániť spyware, malware a adware, opraviť problémy so sieťou a s prístupom a automaticky naladiť PC, čo vedie k lepšiemu pripojeniu na internet, ako aj k zrýchleniu počítačových procesov, vrátane dĺžky trvania spustenia systému, rýchlosti nahrávania/sťahovania a spúšťania všeobecných aplikácií.

Prostredníctvom služieb Lenovo Vantage Smart Performance Services budete môcť bezplatne skenovať svoj počítač, aby rýchlo identifikoval potenciálne problémy. V prípade opráv či získania úplného prístupu k vybraným a automatickým funkciám programu, sa môžete prihlásiť na odber služby na jeden až štyri roky.

Vychutnajte si rozpoznávanie tváre na ultratenkom 13-palcovom notebooku Yoga Slim 7i v odtieni Iron Grey.

Vychutnajte si rozpoznávanie tváre na ultratenkom 13-palcovom notebooku Yoga Slim 7i v odtieni Iron Grey.

Uvoľnite sa. S Lenovo Smart Assist a Alexa máte kontrolu vo svojich rukách

Súčasťou prémiového portfólia notebookov Yoga sú inteligentnejšie funkcie, ktoré vám umožnia lepšie využiť služby Alexa. Ide napr. o nastavenie pripomienky, prehranie a preskočenie skladby alebo ovládanie hlasitosti bez toho, aby museli odvrátiť pozornosť od dokumentu.

S programom Lenovo Smart Assist zapnite počítač rýchlejšie jednoduchým zdvihnutím vrchného krytu a funkcie ako infračervená (IR) kamera a Windows Hello v zariadeniach Yoga Slim 7i, Yoga Slim 7i Pro a Yoga Slim 7 Pro a vám poskytnú bezpečnejšie hands-free prihlasovanie rozpoznávaním tváre. Pokročilé funkcie monitora, ako napríklad Privacy Alerts pomáhajú chrániť obsah obrazovky pred ľuďmi vo vašej blízkosti. Na ešte vyššiu bezpečnosť je obrazovka navrhnutá tak, aby sa zobrazovaný obsah automaticky rozostril, keď sa odvrátite od počítača. Všetky novopredstavené notebooky Yoga sú schopné automaticky zvyšovať kvalitu videoobsahu až na úroveň FHD 1080 pixelov pomocou strojového učenia v prehrávači Windows Media Player, známom ako Super Resolution.

Ultratenký 13-palcový Yoga Slim 7i v odtieni Light Silver

Ultratenký 13-palcový Yoga Slim 7i v odtieni Light Silver

Tenké a ľahké notebooky

Malý a výkonný 13,3-palcový notebook Yoga Slim 7i s takmer bezrámikovým QHD displejom je ideálny pre tých, ktorí ocenia kvalitný obraz. Tento nový notebook s procesormi Intel Core novej generácie a integrovanou grafikou novej generácie založenej na architektúre Intel X prichádza s rozšírenými funkciami Alexa, skleneným panelom a infračervenou kamerou. Notebook je navyše tenký a ľahký – pri hrúbke 13,9 mm má hmotnosť len 1,23 kg a získate s ním až 16 GB RAM pamäte LPDDR4X, úložisko 1 TB SSD PCIe (4. generácie) M.2 a nádherný displej s pomerom obrazovky až 91 %, 100 % sRGB a Dolby Vision.

Vychutnáte si kvalitnú zábavu s reproduktormi Harman a zvuk Dolby Atmos, s výdržou 50 Wh batérie až 16 hodín a vylepšeným rýchlym nabíjaním. Zariadenie prináša aj pokročilé funkcie pripojenia vrátane Bluetooth 5, Intel Thunderbolt 4 port typu C a technológiu Intel Wi-Fi 6.

14-palcový Yoga Slim 7i Pro v odtieni Slate Grey

14-palcový Yoga Slim 7i Pro v odtieni Slate Grey

Mobilní multitaskeri si zamilujú nový Yoga Slim 7i Pro (14-palcový) pre vyššiu produktivitu s procesormi Intel Core novej generácie. Je vybavený až 32 GB RAM pamäte LPDDR4X a s výdržou batérie až 18 hodín, so 61 Wh batériou a rýchlonabíjaním Rapid Charge Boost.

Vychutnáte si ohromujúci displej s 2,8K širokouhlým pozorovacím uhlom zobrazenia spolu so živou farbou a jasom až 400 nitov, s obnovovacou frekvenciou 90 Hz určenou na skrátenie časovej odozvy pri hraní hier alebo pri streamovaní obsahu. Navyše má vyšší pomer zobrazenia strán (16:10).

Vyťažte maximum z pohlcujúcej zábavy so 100% farebným spektrom sRGB a ultraživou kvalitou obrazu vďaka Dolby Vision. Vytvorte niečo kúzelné prostredníctvom spusteného výkonnostne náročného obsahu pomocou vášho výberu buď integrovanej grafiky novej generácie založenej na architektúre Intel Xe, alebo najnovšej grafike NVIDIA® GeForce® MX pre vzrušujúci výkon. V kombinácii s inteligentnejšími funkciami Alexa1, výkonným zvukom reproduktorov Harman a zvukom Dolby Atmos, najrýchlejšou Intel Wi-Fi 64 a s portom Thunderbolt 4 – Yoga Slim 7i Pro je mobilným zábavným centrom.

Na oboch, modely s procesorom Intel aj na novom Yoga Slim 7 Pro (14-palcový) s bleskovými procesormi AMD Ryzen 4000 Series Mobile, nájdete zmysluplné detaily, ako je Windows Hello a infračervená kamera so zvýšeným vrúbkom pre jednoduchšie otváranie jednou rukou či podsvietenú klávesnicu s novými klávesami v tvare kupoly, ktoré umožňujú pohodlnejší pocit písania s hlbším zdvihom kláves na úrovni 1,3 mm. Pre ľahšie použitie sme tiež zväčšili veľkosť nášho touchpadu o 33 %. Oba notebooky sú ponúkané v odtieňoch Light Silver alebo Slate Grey13 s doplnkovým displejom zo skleneného panela a sú tenké 14,6 mm s hmotnosťou iba 1,45 kg, aby sa poľahky zmestili do vašej tašky.

14-palcový notebook Yoga Slim 7 Pro v odtieni Light Silver

14-palcový notebook Yoga Slim 7 Pro v odtieni Light Silver

Vybavený až ôsmimi ultrarýchlymi jadrami, na 14-palcovom Yoga Slim 7 Pro máte na výber procesory až do AMD Ryzen 9 4900H Series Mobile pre výrazné zvýšenie rýchlosti a vyvážený výkon – čo je ideálne pre responzívny multitasking, editovanie videí a ďalšie úlohy. So 16 GB RAM pamäťou DDR4 poskytuje Yoga Slim 7 Pro až 17 hodín výdrže batérie a s funkciou Rapid Charge Boost získate dve hodiny energie už za 15 minút nabíjania. Vychutnajte si úžasný zážitok zo zábavy so vstavanou grafikou AMD Radeon. Procesory Ryzen 4000 Series Mobile ponúkajú v porovnaní s predchádzajúcou generáciou až dvojnásobnú energetickú účinnosť.

Pohlcujúce 2v1 zariadenie, ktoré zapôsobí z každého uhla

Zoznámte sa s Yoga 7i, novým konvertibilným notebookom 2v1, ktorý vyzerá skvele vo všetkých režimoch použitia, navrhnutý so zaoblenými hranami, aby sa vám držal pohodlnejšie, s dotykovým displejom so širokým pozorovacím uhlom a rozlíšením Full HD v dvoch veľkostiach, 14-palcový a 15,6-palcový. Dolby Vision prináša zaujímavé vizuálne efekty a výnimočnú farbu na 14-palcovej obrazovke zariadenia Yoga 7i a na 15,6-palcovej FHD VESA400 DisplayHDR obrazovke prináša jas na úrovni 500 nitov, so 72 % NTSC farebnou škálou.

Zariadenia sú vybavené procesormi Intel Core novej generácie a integrovanou grafikou Intel pre odvážny výkon, lepšiu produktivitu a dlhšiu výdrž batérie s vylepšenou technológiou Rapid Charge Express, ktorá ponúka až 13 hodín výdrže batérie v 15,6-palcovom modeli a až 16 hodín výdrže batérie so 71 Wh batériou pri kompaktnejšom 14-palcovom modeli. Ten má hrúbku len 17,7 mm a váži len 1,43 kg.

13,3-palcový notebook Yoga 6 je dostupný v odtieni Abyss Blue a je vybavený pohodlnými portami

13,3-palcový notebook Yoga 6 je dostupný v odtieni Abyss Blue a je vybavený pohodlnými portami

13,3-palcový notebook Lenovo Yoga 6 je konvertibilný notebook prvej generácie od Lenova a má jedinečný hybridný dizajn vytvorený z kovových a mäkkých materiálov zabalených do nápadnej modrej látky. Tým toto zariadenie vyniká. Vybavený je procesorom AMD Ryzen 7 4700U Mobile Series so vstavanou grafikou AMD Radeon.

Yoga 6 s výdržou batérie až 18 hodín so 60 Wh batériou má žiarivý dotykový displej Full HD s jasom 300 nitov a s podsvietenou klávesnicou a dizajn obrazovky s úzkym rámom na všetkých štyroch stranách. Stereo reproduktory v prednej časti, optimalizované pomocou Dolby Atmos, poskytujú prvotriednu kvalitu zvuku a zábavy, zatiaľ čo flexibilný 360-stupňový kĺb umožňuje používateľom ľahko meniť režimy zariadenia.

S hmotnosťou iba 1,32 kg a s vylepšenými bezpečnostnými funkciami, ako je vstavaná čítačka odtlačkov prstov a bezpečnostný kryt webovej kamery TrueBlock, môžete zariadenie Yoga 6 zobrať so sebou kamkoľvek a pri prehliadaní, náčrtoch, streamovaní a tvorbe použiť voliteľné digitálne pero. Tento notebook s pamäťou 16 GB RAM DDR4 a úložiskom až 1 TB SSD PCIe M.2 si získa svojich fanúšikov.

Okrem toho Lenovo uvádza na trh aj nové stolové počítače IdeaCentre Mini 5i, slúchadlá s aktívnym potlačením šumu (ANC) a myš Yoga s laserovým prezentérom v nových odtieňoch Shadow Black.

Ceny a dostupnosť na Slovensku

  • 14-palcový notebook Lenovo Yoga Slim 7i Pro s najnovšou grafikou NVIDIA GeForce MX začína na cene od 899 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom decembra 2020. Obidva budú vybavené procesormi Intel Core novej generácie (dostupné už čoskoro).
  • 14-palcový notebook Lenovo Yoga Slim 7 Pro s procesorom AMD Ryzen 9 4900H Mobile začína na cene od 799 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom septembra 2020.
  • 14-palcový konvertibilný notebook Lenovo Yoga 7i s procesormi Intel Core novej generácie začína na cene od 999 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom decembra 2020, 15,6-palcový model začína na cene od 1099 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom decembra 2020.
  • 13,3-palcový konvertibilný notebook Lenovo Yoga 6 s procesormi AMD Ryzen 7 4700U Mobile začína na cene od 899 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom novembra 2020.
  • Lenovo Vantage Smart Performance Services je v súčasnosti k dispozícii v Severnej Amerike začína na cene od 29,99 USD za jednoročné predplatné. Očakáva sa, že postupné rozširovanie programu v rámci EMEA a vo svete bude pokračovať počas roka 2021.
  • Kompaktný desktop IdeaCentre Mini 5i začína na cene od 499,99 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom októbra 2020.
  • Yoga slúchadlá n aktívne potlačenie hluku (ANC) v novom odtieni Shadow Black začínajú na cene od 149,99 eur a budú podľa očakávaní k dispozícii začiatkom novembra 2020.
  • Yoga myš s laserovým prezentérom v novom odtieni Shadow Black začína na cene od 71,99 eur a bude podľa očakávaní k dispozícii začiatkom novembra 2020.

Značky: