Pobočka Telekomu v bratislavskom Auparku je niečo ako vlajková loď tohto operátora. Práve tu sa objavujú novinky, ktoré Telekom neskôr predstaví aj v iných pobočkách. Z celého procesu tlače obalu sme pripravili aj redakčné video.

Tlačiareň MeCover

Pracovisko, kde je umiestnená tlačiareň na obaly. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Novou službou je potlačenie obalu na mobilný telefón. Ten sa realizuje pomocou tlačového zariadenia s názvom MeCover. Je to vlastne tlačiareň, kde sa netlačí na papier ale na obal telefónu. Tento obal musí byť kúpený v niektorej z pobočiek v Telekomu, nemusí to byť zrovna pobočka v Auparku. Dôvodom tohto rozhodnutia je to, že táto tlačiareň je plne kompatibilná práve s obalmi, ktoré predáva Telekom.

Výhoda je, že tento operátor vám vie objednať obal a prakticky akýkoľvek telefón u príslušného dodávateľa. Nemusíte teda mať telefón, ktorý sa predáva alebo predával v Telekome. Samozrejme, na vytlačenie obalu nemusí byť zákazníkom tohto operátora.

Príklady vytlačených obalov

Príklady vytlačených obalov. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Ďalej musíte mať vzor, ktorý chcete vytlačiť. Ideálne v digitálnej podobe a v čo najlepšom rozlíšení. Výsledná kvalita tlače prirodzene veľmi závisí od toho, ako kvalitný zdroj máte.

Samotný proces tlače obalu potom prebieha tak, že obsluha najprv naskenuje daný obal, umiestni v rozhraní softvéru príslušný vzor a vy máte možnosť ďalej určovať, ako presne bude na obale umiestnený. Následne sa spustí tlač a tá trvá okolo 5 minút. Krátko po skončení tlače môžete obal aj používať, teda priamo z tejto predajne odídete aj s telefónom v obale a môžete si ho dať aj do vrecka.

Krátko po skončení tlače môžete obal používať.

Krátko po skončení tlače môžete obal používať. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Samotná cena tlače je 7 eur s DPH. Ak k tomu pripočítate priemernú cenu okolo 15 eur, ste na sume okolo 22 eur za pekný darček buď pre seba alebo pre blízkeho. My sme si nechali vytlačiť obal s logom nášho portálu a po týždni náročného používania konštatujeme, že atrament drží stabilne, neublížila mu voda ani drsnejšie zaobchádzanie. Cena 7 eur nie je veľa a naozaj potom na prvý pohľad spoznáte vás telefón. A garantujeme vám, že si ho hneď všimnú aj iní. Vyskúšajte si to!

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.