Inbox je opäť viac nápomocný.

Google Inbox je návyková aplikácia na zobrazovanie emailov z vašej poštovej schránky na Googli. Avšak na rozdiel od aplikácie Gmail, má svoje špecifiká a obmedzenia. Napríklad vyťahovanie legitímnej pošty zo Spamu funguje trochu inak.

Rovnako tak napríklad neuložíte prílohy naraz ako ZIP ale treba ich ukladať postupne. Inbox sa totiž sústreďuje na to, aby ste mohli poštu vnímať inak. Možno aj systémom na čo ukladať prílohy, keď sa vám pekne zobrazia priamo v rozhraní služby, vrátane PDF.

Teraz prichádza s možnosťou odhlásenia reklamných emailov, ktoré ste dlho nečítali. Podľa iných spravodajských serverov sa hovorí o mesiaci. My sme zatiaľ túto funkciu nemali aktivovanú a Google uvoľňuje novinku postupne. Tak, ako je vidno na obrázku, hlásenie sa zobrazí pre reklamné a zároveň neprečítané emaily. Je to fajn funkcia, ktorá vás má odbremeniť od odoberaných emailov. Ak si ich mesiac ani len neotvoríte, nebudú pre vás asi užitočné.

Neobávajte sa hlásení na bežné emaily. Neprídete o ne omylom. Samozrejme, tie nemáte ako odhlásiť z odberu a toto sa týka len emailov, ktoré budú rozpoznané ako reklama. No a stále je tu možnosť emaily ponechať tak ako sú a toto hlásenie pre danú emailovú adresu vypnúť.

Aplikáciu Inbox by Gmail si môžete stiahnuť priamo z Google Play. Funkcia je dostupná najprv pre webového klienta a Android. O dostupnosti na iOS nemáme informácie.

Zdroj: Engadget, Android Police, The Verge

Prečítajte si aj:

Inbox od Googlu zobrazí len dôležité notifikácie

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.