Na funkciu to nemá vplyv.

Niektorí používatelia nového topmodelu Samsung Galaxy S23 Ultra si všimli zvláštny efekt na displeji svojho nového telefónu, ktorý považovali za chybu obrazovky. Väčšinou ho zaznamenali na ľavej či pravej dolnej strane telefónu, niektorí však aj na oboch. Informoval o tom medzi inými portál PhoneArena.com.

Na viacerých fórach sa preto objavili sťažnosti na tento „bublinový efekt“ (niektorí ho opisovali ako vydutie či preliačinu). Je to vidieť hlavne pri zasvietení na displej silnejším svetlom pod určitým uhlom.

Používatelia sa následne pýtali, či náhodou nedostali chybný prístroj, čo sú pri skutočne veľmi vysokej cene tohto smartfónu celkom oprávnené obavy. Spoločnosť Samsung na ich otázky reagovala v zmysle, že displej je v poriadku a ide len o lom svetla, ktorý je výsledkom výrobného procesu pri lisovaní na zabezpečenie vodeodolnosti a prachuvzdornosti.

Výrobca zdôrazňuje, že nejde o žiadnu chybu výrobu, ale o normálny jav, ktorý nemá vplyv na funkčnosť či životnosť telefónu. Používatelia sa preto podľa neho nemajú čoho obávať.

Zdroj: PhoneArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.