Samsung konto je spojovacím členom medzi rôznymi zariadeniami od tejto kórejskej firmy a jeho vytvorenie aj používanie je zadarmo. Na to, aby ste používali nejaké zariadenie od Samsungu nie je používanie konta povinné, ale prináša pre vás množstvo výhod. O nich si povieme v tomto článku.

Niektorí ľudia na Slovensku sa obávajú zaregistrovať si konto lebo sa obávajú, že následne im začnú chodiť nevyžiadané maily či iné obťažovanie. Samsung konto však pomáha pri získavaní výhod, týka sa to napr. zliav na produkty, prípadne možnosť na isté obdobie vyskúšať si platené programy. Sami sme si takto vyskúšali a neskôr zakúpili napr. grafické programy orientované na dotykové pero v prípade Galaxy Note.

Bezdrôtový prechod zo staršieho na nové Galaxy zariadenie

Rovnako sa vám Samsung konto oplatí, keď budete prechádzať zo staršieho zariadenia na novšie. Áno, dá sa to napr. pomocou prepojenia káblom medzi zariadeniami a programom Smart Switch, ale spôsob cez Samsung konto je bez nutnosti hľadať kábel a je oveľa jednoduchší.

Zálohovanie pre pokoj v duši

Rovnako Samsung konto je kľúčom k tomu, ako si zálohovať kompletne všetky údaje a nastavenia zo staršieho telefónu a to bez toho, aby ste museli vlastniť nejaké zálohovacie médium. Zálohuje sa do cloudu, ktorý nestratíte. Z vlastnej skúsenosti dodávame, že toto prinesie pokoj v duši. Máte totiž záchrannú brzdu, ak by sa vám telefón stratil alebo keby vám ho ukradli. Mimochodom, to je ďalšia výhoda toho, že ste sa na zariadenie prihlásili so svojím Samsung kontom. Pomocou služby Find my Mobile si vyhľadáte miesto, kde bolo vaše zariadenie naposledy prihlásené k sieti a máte možnosť na diaľku spustiť na ňom zvonenie, prípadne vymazať všetky údaje na ňom. Ešte pripomeňme, že Samsung pridal aj možnosť vyhľadať stratený mobil aj vtedy, keď nie je on-line.

So službou Find my Mobile a Samsung kontom nájdete aj stratené slúchadlá

So službou Find my Mobile a Samsung kontom nájdete aj stratené slúchadlá

Spolupráca medzi zariadeniami a aplikáciami

Ako sme spomenuli, Samsung konto spája rôzne zariadenia od tejto firmy medzi sebou. Ideálne je to v prípade tandemu telefón – inteligentné hodinky. Rovnako je takto výhodná napr. aj inštalácia Samsung televízora cez zariadenie Galaxy s pripojeným kontom. Je to úplne najrýchlejšia cesta, ako to urobiť. Nepotrebujete totiž cez diaľkové ovládanie k televízoru nepohodlne zadávať silné heslo do vašej domácej Wi-Fi siete, všetko sa prenesie z telefónu do televízora automaticky. Samozrejme potom, ako tento spôsob sami odsúhlasíte.

Televízor QN800A po spojení so smartfónom a využití Samsung DeX. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Ďalším dôvodom prihlásenia sa k Samsung kontu je napr. aplikácia Spotify. Je to populárna hudobná služba s miliónmi používateľov, ktorú keď si raz pripojíte na jednom vašom Samsung zariadení, automaticky sa napáruje aj na ostatných. Je to veľmi pohodlné. Radi používame Galaxy zariadenie prepojené s Windows notebookom na prenos informácií buď cez Samsung DeX alebo aplikáciu Vás telefón a to je založené aj na konte Samsung. Pripomíname, že táto spolupráca Galaxy telefónu a notebooku je najlepšia spomedzi všetkých Android telefónov a vychádza zo vzájomnej dohody medzi firmami Microsoft a Samsung.

Špecialitou je tiež Samsung Pass. Je to spôsob ako rýchlo overiť svoju identitu pri prístupe na rôzne webové služby a nemusíte si tak pamätať vaše prístupové údaje. Svoju identitu si takto overíte biometricky, pomocou rozpoznania odtlačku prsta.

Prepojenie zariadení od tretích strán

Vzájomné prepojenie medzi rôznymi zariadeniami zabezpečuje aplikácia SmartThings. Je to integrálna aplikácia, ktorá prepája všetky zariadenia a to nielen od firmy Samsung, ale aj výrobcov tretích strán. Takto môžete cez telefón či televízor a Samsung konto ovládať napr. inteligentné garážové dvere, žiarovky, zistiť informácie od rôznych snímačov a pod. Mimochodom aplikácia SmartThing sa dá stiahnuť a používať aj na telefónoch iných značiek a takto na nich využiť napr. rýchlu inštaláciu Samsung televízora.

Celkovo je tak Samsung konto spôsob ako rýchlo prepojiť rôzne zariadenia a ušetrí vám veľa času pri úkonoch, ktoré prebehnú automaticky a nemusíte ich vykonávať manuálne. Z vlastnej skúsenosti potvrdzujeme, že žiadnu nevyžiadanú poštu od Samsungu na mailové konto súvisiace s našim kontom nedostávame. Pri všetkých úkonoch máte pritom možnosť voľby, či to chceme využiť alebo nie. Pokojne tak môžete aj so Samsung kontom vykonávať všetko manuálne, ak to tak naozaj chcete.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.