Vianočné sviatky sa nám síce spájajú s teplom domova a krásnymi chvíľami v kruhu rodiny, tieto momenty však predchádza aj malá dávka stresu pri výbere vhodných darčekov pre našich blízkych. A to o to viac, keď si nákupy stále odkládáme na neskôr. Patríte k ním aj vy?

Už budúci týždeň bude vrcholiť sezóna pre internetových obchodníkov, Heureka očakáva v tomto týždni najsilnejší nákupný deň celého roka. Najsilnejším nákupným obdobím roka na internete je práve vianočná sezóna. Z každoročných údajov nákupného poradcu Heureka.sk sú zaznamenané najväčšie obraty práve počas posledných dvoch týždňov pred Vianocami. Tohto roku najsilnejší predajný týždeň odštartuje už v pondelok 11. decembra.

V súčasnej dobe prichádza na chuť online nakupovaniu čoraz viac Slovákov. Netreba sa tomu diviť, internet nám každým rokom ponúka stále väčší a väčší výber z množstva rôznorodých e-shopov. Navyše vás nakupovanie týmto spôsobom ušetrí od vyčerpávajúceho státia v dlhých radoch či hľadania voľného miesta na preplnených parkoviskách pred obchodnými centrami. Miesto toho si môžte uvariť šálku čaju a z pohodlia domova si prezerať a porovnávať vami hľadaný segment na viacerých e-shopoch. Ideálne je objednať darčeky do 18. decembra, dovtedy garantuje doručenie do Vianoc 93 % e-shopov zapojených do tejto služby. E-shopy, ktoré toto garantujú, sú označené ikonkou vianočného stromčeka. Je už nižšia šanca, že darčeky stihnú doraziť, napríklad pri objednávkach v stredu 20. decembra už doručenie garantuje len 63 %,tvrdí šéf zákazníckeho servisu Heureky Jan Kriegel.

Odkladáte vaše nákupy kvôli nedostatku inšpirácie? Tu sú darčekové hity 2017

Nevešajte hlavu. Slováci sa tohto roku zamerali na technologické vychytávky ešte o niečo viac ako predminulé roky. Obrovský záujem je o technologické hračky a interaktívne zvieratká, o ktoré sa treba starať. Preto ak chce vaše dieťa psíka a vy si týmto krokom nie ste úplne istí, siahnite po interaktívnom zvieratku Hatchimals. Verného kamaráta deťom nahradí aj tohto roku veľmi obľúbený Robot Nocto, malý netopier, ktorý vie vyjadrovať pocity a nálady a ponúka viac ako 50 interaktívnych funkcií. Veľkým darčekovým hitom pre dospelých je Wearables – nositeľná elektronika. Vianočnými stálicami ostávajú aj tablety a smartfóny. A síce čoraz viac ľudí siaha po audioknihách, nič nepokazíte ani starou dobrou klasikou, akou je kniha v pevnej väzbe. Vianočnými knižnými obľúbencami sú detektívne romány od Dominika Dána a žiadaným titulom ostáva aj Trhlina, napínavý román od slovenského spisovateľa Jozefa Kariku.

Značky: