Po internete kolujú rôzne príbehy a neblahé skúsenosti so smartfónom od Samsungu, ktorý sa negatívne preslávil tým, že vybuchuje a nie je nim iný model, než Galaxy Note 7. Tento krát vyrobil jeho majiteľ paniku v lietadle.

Let  spoločnosti Virgin zo San Francisca do Bostonu mal meškanie vďaka jednému pasažierovi, ktorý si vytvoril wifi hotspot s názvom “Samsung Galaxy Note7_1097” priamo v lietadle a tak vyvolal paniku na palube. Tento názov wifi pripojenia si všimol totiž Lucas Wojciechowski, vývojár z firmy Mapbox a nahlásil to personálu. Samsung Galaxy Note 7 je totiž zakázané používať v lietadlách a musia byť vypnuté a na niektorých spojoch nesmú byť tieto telefóny prítomne vôbec, najmä v Amerike.

Následne po upozornení letuškou na túto skutočnosť sa rozhodol pilot vyzvať pasažierov, aby sa priznal ten, čo vytvoril tento hotspot a nech okamžite odovzdá svoj Note 7 personálu. Keď sa nikto nepriznával, tak pilot vyhlásil, že odkloní lietadlo na inú trasu a núdzovo pristane a nechá prehľadať batožinu všetkých pasažierov, kým sa tento predmetný telefón nenájde.

Po tejto výzve sa nemenovaný muž priznal, že vytvoril iba hotspot s takýmto názvom z iného zariadenia, aby korešpondoval s názvom s jeho častejšie používaným Note 7, ktorý nemal fyzicky pri sebe.

Myslíte si že to bola prehnaná reakcia, alebo sa personál v lietadle zachoval správne?

Zdroj: bbc.com

 

Značky: