Meteorologická stanica v podaní NETATMO je prémiovo spracovaná kombinácia vonkajšieho a vnútorného modulu.

Oba majú tvar valca a hliníkový kryt v striebornej farbe. Zariadenie komunikuje primárne s aplikáciou v smartfóne – Netatmo Weather – alebo cez internetový prehliadač po prihlásení sa do používateľského konta.

Takto vyzerá základná zostava meteorologickej stanice NETATMO

Vnútorný modul zaznamenáva teplotu, vlhkosť, úroveň hluku a hodnotu CO2, na ktorú vás v v prípade zvýšenia upozorní. Ak sa dotknete vrchnej časti modulu, ihneď sa zobrazí vizuálna LED indikácia stavu CO2.

Všetko pre vašu inteligentnú domácnosť a tento článok vám prináša SmarterHOME.sk:

Vonkajší modul zaznamenáva teplotu, vlhkosť, rosný bod, tlak a hodnotu pevných častíc vo vzduchu (pm2,5). Samozrejmosťou je predpoveď počasia na 7 dní s podrobným grafom a mapa sveta s hodnotami z iných Netatmo staníc. Zaujímalo nás však prepojenie tohto zariadenia so systémom Fibaro.

Netatmo sa pridáva ako virtuálne zariadenie (nutnosť pluginu), pričom máte k dispozícii všetky dostupné údaje, s ktorými môžete pracovať na automatizácii domácnosti. Proces môže vyzerať takto: ak sa na vnútornom module zvýši hodnota CO2 nad istú úroveň, začne sa proces vetrania, ak ale vonku prší, spustí sa iba rekuperácia. Všetko záleží od konkrétnych potrieb a vašej fantázie.

Cena: 157,50 eur
Zapožičal: SmarterHOME.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu zariadení pre inteligentnú domácnosť, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

NETATMO – špičková meteorologická stanica s Wi-Fi a cloudom

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE