Vyžadovanie biometrických údajov pri prihlasovaní môže byť ďalší krok streamovacieho giganta proti neoprávnenému zdieľaniu hesiel k účtom.

Túto možnosť predpovedá hlavný analytik spoločnosti CCS Insight Ben Wood, ktorého citoval magazín Forbes. Wood je presvedčený, že Netflix, ale prípadne aj iný veľký poskytovateľ streamovacích služieb, môže už v roku 2023 pristúpiť k tomu, že na overenie totožnosti používateľa bude vyžadovať odtlačok prsta, prípadne zosnímanie tváre.

Podľa Wooda sa Netflix dostáva pod tlak, aby sa vysporiadal s takým zdieľaním účtov, ktoré porušuje zmluvné podmienky využívania služby. Inšpiráciou mu môžu byť napríklad banky a ich metódy na overenie totožnosti zákazníka.

Zdieľanie účtov je pre Netflix celkovo veľký problém a prichádza preň o nemalý objem financií. V stále silnejúcej konkurencii iných streamovacích služieb a pri historicky prvom poklese počtu používateľov tak začína testovať ďalšie možnosti, ako zvýšiť svoje príjmy.

Okrem extra poplatku za pridanie ďalšieho člena rodiny je to napríklad lacnejšie predplatné s reklamami. To plánuje spustiť už začiatkom novembra 2022, ale zatiaľ len vo vybraných 12 krajinách sveta.

Zdroj: Forbes.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.