Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už druhýkrát za sebou odporúčala spoločnosť Netflix televízory spoločnosti LG Electronics (LG).

Vybrané novinky tohto roku získali ocenenie Netflix Recommended TV, ktoré je udeľované televízorom s výborným obrazom s rozlíšením 4K aj pohodlným používaním internetu a online služieb.

„Našim zákazníkom chceme dopriať skvelý filmový zážitok vďaka perfektnej kvalite obrazu. Pohodlné a rýchle používanie chytrého televízora vďaka operačnému systému webOS 3.0 a internetu sú pre Netflix v spojitosti s rozlíšením 4K dôležité kritériá, ktoré sa nám podarilo splniť,“ vysvetľuje Marek Sojak z pobočky LG. „Ocenenie si veľmi vážime a veríme, že naše tohtoročné novinky v segmente prémiových produktov ocenia tiež naši zákazníci.“

Ocenenie získali modely s operačným systémom webOS 3.0 a 4K rozlíšením obrazu. Náročné kritériá splnili televízory LG SIGNATURE OLED TV (G6), 4K OLED TV (modely E6 a C6), LG SUPER UHD TV (modely UH9500 a UH 8500) a UHD TV (modely UH7500, UH6500, UH6300 a UH6100). Ďalšie ocenené modely budú oznámené v blízkej dobe.

Služba Netflix ponúka viac ako 600 hodín relácií z vlastnej produkcie a rad cenami ovenčených filmov i seriálov pre divákov po celom svete. Na vybraných modeloch televízorov LG s rozlíšením 4K a operačným systémom webOS 3.0 si diváci navyše môžu spustiť filmy a seriály rýchlejšie ako na televízoroch iných výrobcov na trhu. Ďalšou prednosťou nového systému je aj rýchlejšie prepínanie medzi rôznymi aplikáciami vďaka Fast App Switching. Všetky ocenené modely sú pripravené na HDR kvalitu obrazu, modely OLED TV a SUPER UHD TV sú naviac kompatibilné ako s formátom HDR10, tak s Dolby Vision HDR.

„Vďaka LG je používanie streamovacích služieb, medzi ktoré patrí aj Netflix, jednoduchšie a rýchlejšie,“ hovorí Scott Mirer, viceprezident pre Device Partner Ecosystem služby Netflix. „Je pre nás potešením, že práve najnovšie 4K UHD TV s webOS 3.0 patria medzi nami doporučené televízory. Vďaka nim si diváci na celom svete môžu dopriať skvelé filmové zážitky.“