Základné predplatné postupne Netflix odstraňuje z ponuky.

Pri zakladaní účtu na Netflixe máte možnosť výberu z viacerých typov predplatného. Na Slovensku je najlacnejším predplatným program Basic, ktorý stojí 7,99 eura na mesiac. V tomto predplatnom máte možnosť sledovania obsahu na jednom zariadení, sťahovania obsahu na jednom zariadení a taktiež sledovanie obsahu bez reklám v HD kvalite. Tento druh predplatného je bez reklám, no nie je dostupný na všetkých trhoch.

Po tom, čo známa streamovacia platforma trpela nižším počtov predplatiteľov, priniesla na trh novinku. Tou je nový druh predplatného, ktoré sa skutočne podobá na predplatné Basic. Má však jeden háčik, obsahuje reklamy. Je však lacnejší, no zároveň zatiaľ nie je dostupný na našom trhu. V krajinách, v ktorých je dostupný ale postupne vytláča štandardný program Basic.

Netflix ruší program Basic v ďalších regiónoch

Základné predplatné Basic je pre mnohých najlacnejším spôsobom ako sa dostať k bohatej ponuke filmov a seriálov Netflixu. Toto predplatné však postupne odchádza z viacerých krajín, pričom Netflix opäť sťahuje Basic program z niektorých krajín. Predplatitelia sa na tento krok sťažujú ako na fórach, tak aj na sociálnych sieťach, pretože tí, ktorí si Netflix predplácali v predplatnom Basic, si teraz musia vybrať iný program.

TV s logom netflixu v obyvackeZdroj: Copilot / Microsoft

Jednou z možností je predplatné Basic s reklamami. Reklamy v obsahu však nemusia vyhovovať každému, a tak im nezostáva nič iné, než si vybrať program Standard. Ten má oproti základnému balíku viacero výhod. Jednou z nich je vyššia kvalita filmov a seriálov, taktiež sa ale dá využívať na dvoch zariadeniach súčasne vrátane sťahovania obsahu. Je však drahší.

V súčasnosti je program Basic bez reklám nedostupný v krajinách ako sú USA, Kanada, Spojené kráľovstvo, Nemecko, Francúzsko, Austrália, no aj ďalšie. Na Slovensku zatiaľ zrušenie programu Basic nehrozí, nakoľko program Basic bez reklám stále nie je v našej krajine k dispozícii.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.