Reklamy v sledovaní streamovaného obsahu majú na Netflixe potenciál.

Ten je taký vysoký, že firma chce úplne zrušiť balík Basic. V krajinách, kde funguje model reklám za lacnejšie predplatné (nie na Slovensku v prípade Netflixu), majú niektorí používatelia služby stále základné predplatné. To sa Netflixu nepáči a chce ich migrovať na vyššie predplatné prípadne na predplatné s reklamou. Balík Basic sa už nedá vybrať a používať ho môžu len tí, čo ho aktuálne majú a platia zaň.

Podľa informácií na Reddit sa má obmedziť balík Basic už v júni a posledná platba za tento typ predplatného bude 1. júna 2024. Dovtedy majú ľudia ešte mesiac, aby pozerali streaming. Tí, čo neprejdú na iný predplatný program, budú mať členstvo zrušené. Firma sa chce očividne zbaviť tohto typu predplatného a neuvažuje ani o zvýšení cien (naposledy bolo zvýšenie cien v októbri). To by nakoniec spravilo nekonkurenčným ostatné predplatné.

Basic umožňuje streamovať v HD kvalite, používať súčasne na jednom zariadení a stojí 9,99 dolára v Spojených štátoch alebo iných krajinách. Na výber je prejsť na Standard with ads za 5,99 dolára mesačne. Poskytne Full HD prenos na dve zariadenia súčasne. Netflix sa ako prvý odvážil kontrolovať dodržiavanie pravidiel a blokuje zdieľanie hesiel. Tiež sa zameral na reklamné predplatné, to už má ale aj SkyShowtime.

Uvidíme, ako sa firme bude dariť a koľkí ľudia prejdú na iný program. Dalo by sa povedať, že ponuka je férová, pretože Standard with ads ponúka výhody oproti Basicu. Avšak treba počítať s reklamami. Bežný štandardný program sa môže mnohým javiť ako výrazne drahší

Zdroj: Reddit

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.