V USA sa sprísnenie zdieľania hesiel začína premietať do skutočnosti.

Doplnené 25.5.2023: Zdieľanie funguje už aj v Českej republike. Za nového člena je príplatok 79 CZK. Nové členstvo sa dá kúpiť v nastavení účtu Netflixu a keďže podobne ako v USA nie je možné vytvárať detské účty, aj tu musí mať nový člen viac ako 18 rokov.

Podľa magazínu The Verge si Netflix naozaj posvieti na tých, čo zdieľajú heslá a „služby“ tohto charakteru aj využívajú. Ponúka možnosť legálneho zdieľania hesla a to pridaním ďalšieho člena do profilu. Pri pláne Netflix Standard, ktorý stojí v USA 15,49 USD, je poplatok 7,99 USD mesačne navyše. Najvyšší plán Premium má možnosť pridať dvoch ďalších ľudí, ktorí budú legálne používať prístupové údaje vlastníka účtu. Poplatok je rovnaký ako u štandardného plánu.

Najlacnejšie balíky Basic a Standard with Ads nemajú možnosť využiť legálne zdieľanie účtov mimo členov domácnosti. Ľudia, ktorú zdieľajú heslá a používajú Netflix aj s inými členmi mimo domácnosti dostanú najprv email, ktorý ich upozorní na pravidlá využívania služby.

netflix a pridanie noveho clenaZdroj: Netflix

Doplnkové účty, ktoré vzniknú ich legálnym pridaním nebudú mať ďalšie možnosti, napríklad pridanie iných členov a musia byť aktivované v tej istej krajine. Tiež budú môcť sťahovať alebo streamovať obsah len na jednom zariadení.

Na určenie toho, ako je Netflix používaný, sa použijú IP adresa, identifikátor zariadenia a aktivita na účte. Nebude sa zhromažďovať GPS poloha. Spojené štáty sú medzi prvými krajinami, kde sa zdieľanie účtov spustilo, no zároveň sa spustili aj reálne reštrikcie. Téme sa venovali v týchto článkoch a je predpoklad, že ešte tento rok podobné obmedzenia zasiahnu aj európsky trh.

Viac o Netflixe:

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.