Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Duálna Akadémia dnes privítala na pôde svojej školy nových študentov a študentky, ktorí nastupujú na Súkromnú strednú odbornú školu automobilovú Duálna Akadémia plní chuti po nových vedomostiach. Spolu s ostatnými študentami zahájili školský rok vo veľkom štýle. Okrem príhovorov si prítomní mohli užiť rockový koncert a slávnostné predstavenie ceny, ktorá čaká na študenta roka.

Svojimi príhovormi spestrili prvý školský deň riaditeľka školy Anna Špačeková, predsedníčka Duálnej Akadémie Renáta Valeková, Kai-Stefan Linnenkohl, člen predstavenstva Volkswagen Slovakia, ale aj štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky Peter Švec.

Netradičné otvorenie školského roka 2023/2024 na Duálnej AkadémiiZdroj: DualnaAkademia
Netradičné otvorenie školského roka 2023/2024 na Duálnej Akadémii

Vďaka spolupráci so zamestnávateľmi sa Duálnej Akadémii darí napredovať smerom k excelentnosti v odbornom vzdelávaní, s úzkym prepojením na prax a inovácie. Spoločne vytvárajú kreatívne prostredie, kde sa študenti môžu učiť, rásť a rozvíjať zručnosti a znalosti potrebné na to, aby vynikli v neustále sa vyvíjajúcom svete technológií. V príhovoroch sa rečníci venovali prevažne témam ako zodpovednosť, demokracia či volebné právo, nové trendy v technologických pokrokoch a prispôsobenie učiva a praxe s cieľom čo najlepšie pripraviť žiakov. Boli spomenuté aj zaujímavé dlhodobé projekty, ktoré Duálna Akadémie odštartovala ako digitalizácia, elektromobilita, nové tréningové centrum pre vzdelávanie v oblasti chladiarenstva a tepelných čerpadiel či iniciatíva Som ExpertKA.

Netradičné otvorenie školského roka 2023/2024 na Duálnej AkadémiiZdroj: DualnaAkademia
Netradičné otvorenie školského roka 2023/2024 na Duálnej Akadémii

Člen predstavenstva Volkswagen Slovakia Kai-Stefan Linnenkohl hovoril o inováciách ako AI a new connectivity, ktoré čakajú študentov u zamestnávateľov a v Duálnej Akadémii a súčasne vyzdvihol iniciatívu Som ExpertKA, pretože diverzifikované tímy sú podľa neho tie najúspešnejšie. Štátny tajomník MHSR Peter Švec, spomínal na svoje roky štúdia a na to, ako veľmi ho ovplyvnila prvá pracovná skúsenosť a prax. Zdôraznil tiež dôležitosť a skvelú príležitosť študentov vo forme moderného vybavenia a praktickej časti výučby, ktorú Duálka poskytuje.

Zdroj: DualnaAkademia

Zamestnávatelia Duálnej Akadémie a partneri absolvovali tiež počas slávnostného otvorenia nového školského roka biznis raňajky. Rodičia a deti si mohli užiť hudobný koncert a predstavenie ceny pre študenta roka 2023/2024. Výherca ceny pre študenta roka 2023/2024 bude vyhlásený na konci roka a vyžrebovaný z jednotlivých študentov mesiaca počas daného školského roka. Jeho cena bude „babeta bageta“ – elektrický skúter. Čím viackrát bude student/študentka nominovaný/á, tým väčšia bude jeho/jej šanca na výhru. Cieľom tejto aktivity je zvýšiť angažovanosť študentov,  zvýšiť ich zodpovednosť za rozhodovanie a motivovať ich niečím viditeľným a hmatateľným.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa dnešného slávnostného otvorenia školského roka na Duálnej Akadémii zúčastnili.

Značky: