Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzinárodné a slovenské firmy ponúknu viac ako 150 pracovných miest na 15. ročníku trhu práce AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach.

V stredu Americká obchodná komora v SR (AmCham) otvorila brány trhu práce „JOB FAIR“ v Hale umenia/ Kunsthalle Košice[1], ktorý je jeden z najstarších a najstabilnejších trhov práce v Košickom regióne. Medzinárodné a slovenské spoločnosti ponúknu pracovné miesta a pracovné stáže študentom a absolventom vysokých a stredných škôl z východného Slovenska.

Ústredné motto tohto ročníka je #neutekám z východu. Organizátori tak chcú poukázať na odliv mladých ľudí z Košického a Prešovského regiónu. Tohtoročný trh práce má za cieľ motivovať študentov zostať a ukázať, že relevantní zamestnávatelia a zaujímavé pozície sa nachádzajú aj v týchto regiónoch.

“V súčasnosti AffinityAnalytics rastie a s tým prichádzajú novootvorené pracovné miesta. Momentálne ponúkame príležitosť zamestnania či už študentom, ktorým vieme ponúknuť polovičný pracovný úväzok alebo absolventom, ktorým ponúkame prácu na plný úväzok. Snažíme sa spolupracovať hlavne s univerzitami v Košiciach, pretože v študentoch a absolventoch týchto škôl vidíme potenciál, ktorý môžu rozvinúť aj prostredníctvom našich pracovných príležitostí,” dodáva Annamária Gordiaková, HR Manager AffinityAnalytics.

Trh práce tak ponúka pracovné príležitosti absolventom a študentom posledných ročníkov vysokých škôl v sektoroch, akými sú informačné technológie, poradenstvo, financie, účtovné služby, výroba či hutníctvo.

„Košický región je modernou a úspešnou súčasťou Slovenska s množstvom zaujímavých spoločností a množstvom úspešných ľudí, ktorí v tomto regióne zotrvali. Aj preto sme sa tento rok snažili inovovať trh práce a doplniť ho o množstvo zaujímavých diskusii a prednášok a motivovať tak mladých ľudí, aby zostali a vrátili späť svojmu mestu a regiónu, v ktorom sa narodili. Tešíme sa, že na dnešnom podujatí privítame viac ako 1000 mladých ľudí, ktorým osud Košického regiónu nie je ľahostajný,“ hovorí Martin Mudrák, riaditeľ Košickej pobočky Americkej obchodnej komory v SR.

[1] Podujatie sa koná v priestoroch investičných  projektov, ktoré boli implementované v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi „Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a sú spolufinancované Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií nájdete na www.ropka.sk, www.mpsr.sk a tiež na www.culture.gov.sk, ERDF: Investícia do vašej budúcnosti.

Značky: