Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nájsť si vysnívanú prácu nie je ani napriek aktuálnej nízkej miere nezamestnanosti vôbec jednoduché.

Ak ste sa nedávno rozhodli pre kariérnu zmenu, možno aj práve teraz zažívate pocity, keď na vaše životopisy nikto nereaguje a keď už vás aj pozvú na pohovor, tak sa vždy nájde vhodnejší uchádzač. Prípadný úspech nie je iba o vašich schopnostiach, čo naznačuje aj nedávno realizovaná štúdia. K vysnívanej práci vám totiž pomôže aj domáce bielenie zubov!

Cesta k super práci býva poriadne tŕnistá

Základné kroky k získaniu vytúženej práce snáď ani netreba bližšie popisovať. Nabitý životopis s pútavou grafikou a množstvom skúseností vám už dnes nemusí stačiť. Personalisti obvykle vykonávajú zbežný a rýchly výber a ak nezaujme, končí v koši. Ani samotné pozvanie na pohovor nie je ani len polovičnou zárukou vášho úspechu. Potenciálneho zamestnávateľa jednoducho musíte spomedzi ostatných presvedčiť a fantastický životopis, jazykové schopnosti či skúsenosti zďaleka nemusia stačiť. Navyše, iba málokto sa rozhoduje čisto racionálne.

Hľadanie práceZdroj: elements.envato.com
Hľadanie práce

Žiarivo biely úsmev bude vaše eso v rukáve

Čo teda rozhoduje o úspechu? Ide o mix rôznych faktorov, ako je vystupovanie, obliekanie, spôsob vyjadrovania no a či sa nám to páči alebo nie, tak aj výzor.

Uvedené potvrdzuje aj nedávno realizovaná štúdia agentúry Kelton Research. V rámci nej boli simulované desiatky pracovných pohovorov, pričom predmetom vyhodnotenia boli faktory majúce najväčší vplyv na prípadný úspech. Prekvapivo vyznieva, že ľudia s krásne bielymi zubami mali až o 58 % väčšiu šancu získať pracovné miesto, ako tí, ktorých chrup mal žltší odtieň, prípadne bol nekompletný a s viditeľnými defektami.

S týmto zistením ale štúdia neskončila. Až 53 % figurantov, ktorí mali krásny biely úsmev malo šancu dostať vyšší plat a až 65 % z nich bolo vnímaných ako väčších odborníkov, čo v očiach ostatných zvyšovalo ich dôveryhodnosť. Bělící pásky na zuby môžu byť prekvapivo účinným pomocníkom nielen pri získaní nového zamestnania, ale aj pri dosahovaní ďalších kariérnych úspechov.

Značky: