Telekom uvádza projekt Futureproof na podporu mladej generácie pri výbere budúceho povolania.

Viac ako polovica mladých ľudí v Európe sa obáva o svoje vyhliadky a nevedia, aké pracovné pozície budú žiadané v budúcnosti. Futureproof si kladie za cieľ inšpirovať a podporovať generáciu mladých ľudí a pomáhať im identifikovať budúcu kariéru a odhaliť zručnosti a schopnosti, o ktorých možno ani netušia, že ich majú.

Projekt Futureproof prináša lokalizovaný digitálny nástroj, ktorý využíva profesionálne modelovanie osobnosti a pomáha používateľom ukázať ich potenciálne kariérne možnosti. Chce im ukázať, že ak majú vášeň, majú aj budúcnosť.

Futureproof má intuitívne webové rozhranie, ktoré mladých ľudí prevedie jednotlivými úlohami a pomôže im zistiť, aké sú ich vášne, schopnosti, talent a osobnosť, ktoré sú dôležité pri formovaní ich budúcej cesty a ako môžu tieto osobné atribúty najlepšie využiť v rámci budúcej kariéry.

Pokým pri jednotlivých otázkach stačí odpovedať výberom najvhodnejšej možnosti z ponuky, v iných prípadoch je potrebné vybrať viacero možností alebo ich zoradiť podľa priorít. Vo webovom rozhraní sa označujú vhodné odpovede kliknutím, alebo sa presúvajú a zoraďujú na vyhradenom mieste.

Na konci testu je mladému človeku vytvorený profil, na základe ktorého sú poskytnuté odporúčania a ďalšie rady, ako sa v budúcnosti uplatniť. Veľkým prínosom je zhrnutie osobnostných čŕt mladého človeka, kde sú uvedené body ako pristupuje k riešeniu problémov, jeho silné stránky, vášne a vzťah k ostatným. Celkom na záver sa mu zobrazí Magický vzorec pre budúcnosť. 

Od tohto bodu je mladý človek iba krok od úspechu. Môže objavovať kariérne príležitosti a aj si prezrieť obsah, ktorý je pripravený špeciálne pre neho. Ďalej sa dozvie, aké sú rozvíjajúce sa pracovné trendy v rôznych odvetviach a môže si prezrieť Sprievodcu kariérou pre oblasť, ktorá ho zaujíma.

Okrem tohto online nástroja projekt Futureproof obsahuje aj užitočné zdroje a informácie pripravené svetovými odborníkmi, napr. ako napísať pútavý životopis, pripraviť sa na pracovné pohovory, či ako si vylepšiť profil na sociálnych sieťach.

Otestujete sa s Futureproof na tomto odkaze.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Informatika sa na školách prestala vyučovať. Situáciu pomáha riešiť ENTER (Aktualizované o video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.