Zdá sa, že spoločnosť sa z niektorých chýb stále nepoučila. 

Začiatkom tohto roka testom odolnosti známeho youtubera Zacka Nelsona prešiel aj model OnePlus 10 Pro, ktorý zlyhal na plnej čiare práve v teste odolnosti. Pod tlakom sa veľmi jednoducho zlomil. Pokým sme si priali, aby sa niečo podobné v prípade OnePlus už nestalo, tak naše prianie nebolo vypočuté.

Rovnakým testom odolnosti kanála JerryRigEverything totiž prešla aj novinka OnePlus 10T, ktorá z veľkej časti vychádza práve z modelu 10 Pro. Na naše prekvapenie sa aj pri tomto modeli objavili problémy s tuhosťou, ktoré zapríčinili, že telefón sa pod tlakom zlomil až šokujúco ľahko.

Udialo sa tak aj napriek tomu, že plastový rám telefónu je oproti OnePlus 10 Pro o niečo hrubší. To dávalo aspoň malú nádej na to, že tuhosť novinky by sa mohla vyrovnať starším modelom OnePlus 8 Pro a 9 Pro. Aj keď prvé pokusy ohnúť OnePlus 10T zozadu vyzerali nádejne, pri ohýbaní spredu sa telefón zlomil. Veľmi nelichotivo vyzerali aj okamžite odpojené konektory, ktoré sa nachádzali práve v mieste, kde sa OnePlus 10T zlomil.

Aj keď je tuhosť telefónu dôležitá, v ostatných testoch sa OnePlus 10 T darilo podstatne lepšie. Sklo na displeji začalo vykazovať škrabance od úrovne 6 Mohsovej stupnice tvrdosti. Hlbšie ryhy sa začali objavovať na úrovni 7, čo je typický výsledok skiel Gorilla Glass. Amoled displej zvládol aj plameň zapaľovača počas 20 sekúnd.

Pokiaľ však zvážime, že kvalitné ochranné puzdro dokáže vzniknutý problém sčasti vyriešiť, tak je potrebné poznamenať, že pravdepodobne nikto, kto si telefón kúpi za vlastné peniaze, ho nebude naschvál ohýbať. 

Je však dobré vedieť, na čo si treba počas jeho používania dávať pozor.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.