Prichádzajúci model sa bude musieť zaobísť bez mechanického voliča režimov a fotoaparátov Hasselblad.

Nové smerovanie spoločnosti OnePlus čoskoro prinesie svoje „prvé ovocie„, ktoré zapríčiní značné odlíšenie budúcich telefónov spoločnosti od tých terajších. Spoločnosť potvrdila, že po takmer desiatich rokoch bude OnePlus 10T prvým vlajkovým telefónom značky bez ikonického “alert slidera”, ktorý slúži na okamžité prepínanie zvukových režimov. Pokým tento ikonický slider sme mohli vidieť vo viacerých vlajkových lodiach spoločnosti, zo strednej triedy sa začal vytrácať už skôr.

Zistenie o chýbajúcom posuvníku prišlo spolu s odhalením dizajnu OnePlus 10T, ktorý bude dostupný v čiernej a svetlozelenej farbe. Okrem toho môžeme vidieť, že tento telefón sa veľmi podobá na OnePlus 10 Pro.

Prečo bude posuvník chýbať?

Hlavný dizajnér OnePlus tvrdí, že tento krok bol „nevyhnutný“ pre iné kľúčové komponenty zariadenia vrátane väčšej batérie, ešte rýchlejšieho nabíjania a lepšej antény. Alert Slider zaberá na základnej doske približne 30 mm², čo má samozrejme „pomerne veľký vplyv“ na konštrukciu zariadenia. Pokiaľ teda zvážime zlepšenie výbavy v kľúčových oblastiach a zachovanie posuvníka, tak telefón by bol podstatne hrubší. 

Prichádzajúci model OnePlus 10T by mal byť vybavený 150 W nabíjaním, čo je najvyššia hodnota, aká kedy bola pri OnePlus telefónoch použitá. Dokonca aj OnePlus 10 Pro má “iba” 80 W nabíjanie.

OnePlus 10 ProZdroj: GSMArena
Dizajn modelu 10T je z veľkej časti inšpirovaný modelom OnePlus 10 Pro

Odstránenie mechanického voliča režimov môže súvisieť s odolnosťou voči vode a prachu. Nie je dokonca vylúčené, že OnePlus sa rozhodlo tento prvok vynechať aj kvôli zvýšeniu tuhosti celej konštrukcie, pretože model 10 Pro je náchylný na ohýbanie práve v mieste posuvníka.

Okrem chýbajúceho voliča režimov sa zdá, že OnePlus pri tomto modeli vynechá aj spoluprácu so značkou Hasselblad, ktorej logo sa na modeli 10T nikde nenachádza. Jedným z dôvodov môže byť práve cielené zníženie ceny pri zachovaní fotografického výkonu modelu 10 Pro. Novinka bude mať oproti svojmu predchodcovi o niečo lepší 50 Mpx senzor. Údajne ide o Sony IMX766.

OnePlus 10T bude mať aj nové usporiadanie 15 samostatných antén a veľký 6,7-palcový displej. Viac o tejto novinke a novom systéme OxygenOS 13 sa dozvieme už 3. augusta.

OnePlus 10TZdroj: 9to5google
OnePlus 10T Jade Green

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.