Aj Samsung Galaxy S23 trpí detskými chorobami.

Telefóny radu Galaxy S23 sa postupne dostávajú k čoraz väčšiemu počtu používateľov a ruka v ruke s tým sa objavujú aj občasné sťažnosti na údajné chyby a nedostatky týchto zariadení. Niektorí majitelia v posledných týždňoch hlásili problémy s wi-fi pripojením, perom S Pen či fotoaparátom a najnovšie sa určitá časť používateľov sťažuje na trhavé animácie či oneskorenia pri posúvaní v rôznych aplikáciách.

Tieto sťažnosti, týkajúce sa hlavne rôznych aplikácií tretích strán, sa objavili na diskusnom fóre Reddit.com. Okrem iného vraj ide o Twitter, Instagram či YouTube, ale aj samotnú aplikáciu Reddit. Takéto „lagovanie“ ale zrejme postihuje len malú časť ľudí, pretože väčšina diskutujúcich vo fóre uvádza, že ho nezaznamenali.

Väčšina používateľov s týmto problémom začala oneskorenie zaznamenávať po februárovej aktualizácii, ktorá bola prvou softvérovou inováciou pre nové vlajkové lode Samsungu. Spoločnosť už medzitým spustila aj marcovú aktualizáciu, ale nezdá sa, že by tento problém odstraňovala. Vyriešiť ho teda môže nadchádzajúca veľká aktualizácia, ktorá by okrem iného mala výrazne vylepšovať fotoaparát.

Pre objektívnosť treba zdôrazniť, že nie je až také nezvyčajné, ak nové smartfóny majú v prvých dňoch či týždňoch po vydaní problémy s výkonom, alebo niektorými funkciami. Napríklad Google Pixel 7 Pro vykazoval podobné trhavé animácie posúvania krátko po uvedení na trh. Výrobca tento problém odstránil aktualizáciou.

Vo všeobecnosti niekedy pri podobných problémoch pomáha vymazať vyrovnávaciu pamäť aplikácie a reštartovať telefón. Ak to nepomôže, zostáva len čakať na aktualizáciu, ktorá by tu mala byť onedlho.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.