Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon oznamuje, že celkový počet vyrobených objektívov NIKKOR pre fotoaparáty Nikon s vymeniteľnými objektívmi dosiahol 95 miliónov kusov. Táto široká škála objektívov zahŕňa viac ako 90 rôznych objektívov vrátane kategórie vymeniteľných objektívov pre pokročilé fotoaparáty Nikon 1 s vymeniteľnými objektívmi a ich pôsobivé nové modely. Spoločnosť Nikon prednedávnom tohto roku oznámila uvedenie objektívu AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR. Tento teleobjektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou bol prvým z objektívov NIKKOR, ktoré zaviedli optický prvok Frenselovej šošovky.

To z nich robí najľahšie objektívy vo svojej triede na svete. Dosiahnuť tento produkčný míľnik pomohli spoločnosti Nikon dva nové profesionálne superteleobjektívy s najľahšou konštrukciou vo svojej triede3: AF-S NIKKOR 500 mm f/4E FL ED VR a AF-S NIKKOR 600 mm f/4E FL ED VR. K úspechu taktiež prispeli výkonné objektívy formátu DX so zoomom AF-S DX NIKKOR 16 – 80 mm f/2,8 – 4E ED VR s neuveriteľne kompaktným telom.

Zurab Kiknadze, produktový manažér pre objektívy, príslušenstvo a softvér spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Spoločnosť Nikon má silnú tradíciu vývoja objektívov vysokej kvality. Naša séria NIKKOR aj naďalej spája špičkové optické technológie s technológiami, ktoré boli vyvinuté exkluzívne spoločnosťou Nikon v našej dlhej a úspešnej histórii.“

Séria NIKKOR prirodzene využíva najnovšie inovácie od spoločnosti Nikon vrátane svetoznámej, vysoko odolnej antireflexnej vrstvy Nano Crystal Coat a výkonného systému stabilizácie obrazu. Optický prvok Frenselovej šošovky (PF) so špičkovou korekciou farebnej vady robí objektívy NIKKOR menšími a ľahšími a fluoritové optické prvky ponúkajú špičkovú korekciu farebnej vady a umožňujú kompaktnejšie teleobjektívy. Fluórové vrstvy účinne odpudzujú širokú škálu nečistôt, ako sú prach a špina, olej a mastnota.

O objektívoch NIKKOR

NIKKOR je značka fotografických objektívov spoločnosti Nikon. Názov NIKKOR vznikol pridaním písmena „r“ – čo bola bežná prax tvorby názvov objektívov v tej dobe – k názvu „Nikko“, skratke do latinky prevedeného japonského názvu spoločnosti Nippon Kogaku K.K. To bol pôvodný názov používaný pri založení firmy.

Sériu objektívov spoločnosti Nikon pre fotoaparáty s vymeniteľnými objektívmi v súčasnosti tvorí viac ako 90 typov objektívov vrátane extrémne širokouhlých objektívov až po teleobjektívy, objektívy typu rybie oko, objektívy s funkciou priblíženia, mikroobjektívy a objektívy PC-E, ktoré sú vhodné na množstvo rôznych použití, ako aj objektívy 1 NIKKOR pre pokročilé fotoaparáty s vymeniteľnými objektívmi.

Spoločnosť Nikon podporuje záujem o objektívy NIKKOR rôznymi spôsobmi a celou škálou aktivít. Patrí medzi ne aj pridávanie nového obsahu, napríklad natočených videí, na globálny web značky NIKKOR.com a taktiež vývoj a vydanie tabletovej aplikácie NIKKOR & ACC, ktorá záujemcom predstavuje objektívy NIKKOR a ich príslušenstvo.

Značky: