Príde s väčším OLED displejom od Samsungu.

Vyzerá to tak, že Samsung získava čoraz viac partnerov, ktorým bude dodávať svoje OLED displeje. Má sa tak udiať aj v prípade spoločnosti Nintendo, ktorá má na trh uviesť inovovaný model Switch so 7-palcovým displejom.

Správa hovorí, že spoločnosť Samsung Display Co. začne čoskoro vyrábať OLED panely pre nový model Nintendo Switch, ktorý bude mať oproti predchodcovi väčšiu obrazovku (aktuálny model Switch má 6,2-palcový displej s pomerom strán 16: 9 a rozlíšením 720p – Switch Lite má 5,5-palcový panel). 

Portál GSMArena uvádza, že Samsung začne tieto panely vyrábať v júni. Ide približne o jeden milión kusov mesačne s tým, že ich prvá expedícia dorazí už v júli.

Rozlíšenie tohto displeja má zostať na úrovni 720p. Jedným z dôvodov, prečo zostane rozlíšenie na úrovni HD je zachovanie konzistentného zážitku medzi aktuálnou verziou a dostupným príslušenstvom. Rovnako by Switch v prípade FullHD panela spotreboval viac energie a produkoval viac tepla, pokiaľ by sa hry hrali “z ruky” a v plnom rozlíšení.

Nový Switch Dostane klasický pevný OLED panel, pričom jeden zo zdrojov uvádza, že v režime doku by mala konzola zvládnuť hry až do rozlíšenia 4K, čomu už napovedali skoršie správy.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Hry zadarmo pre PC, PlayStation, Xbox a Google Stadia: Marec 2021

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.