Čo však môžeme očakávať od tejto novinky?

Viaceré zdroje tvrdia, že plány spoločnosti sa konečne posúvajú vpred, pričom oficiálne predstavenie môžeme očakávať v roku 2021. Správa z portálu Bloomberg tvrdí, že Nintendo zvažuje viaceré vylepšenia ako napríklad  „väčší výpočtový výkon a 4K grafiku“. Zachovaná by mala byť predovšetkým vysoká prenosnosť. Je prekvapujúce, že správa z Taipei United Daily News poukazuje na príliš skorý dátum predstavenia už v 1. kvartáli roka 2021, pričom výroba hardvéru sa začne tesne pred koncom roka 2020. Bloomberg však tieto informácie nepotvrdil. 

Viaceré softvérové novinky novej konzoly Switch by mali byť takisto oznámené až budúci rok. Ani jedna zo správ však nevysvetľuje, či bude nová verzia a existujúci Switch interoperabilný, alebo či dostane aj exkluzívny softvér. Obe správy uvádzajú, že novinka síce bude vylepšeným modelom, ale stále nevieme, či sa bude podobať existujúcemu hybridnému systému, alebo prechod na rozlíšenie 4K obmedzí používanie konzoly iba na domáce prostredie.

Odborníci z herného priemyslu dlho špekulovali, že Nintendo by v určitom okamihu mohlo vydať model „HD Switch“, hoci sa tieto špekulácie nepotvrdili. Tieto fámy poukazovali na uvedenie menšieho modelu, ktorý by zaplnil medzeru po konzole 3DS.

Spoločnosť už dávnejšie potvrdila, že do konca roka 2020 určite nepredstaví žiadnu novinku, pričom už čoskoro bude musieť čeliť konkurencii z radov konzol PlayStation 5 a Xbox Series X.

Zdroj: ArsTechnica

Prečítajte si aj:

Sony PlayStation: Nový dokument vám ukáže, ako sa zmenili hry za posledných 26 rokov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.