Nintendo predstavilo nový model konzoly Switch.

Nintendo oficiálne predstavilo OLED verziu konzoly Switch. Tá nás pred viac ako 4 rokmi potešila kombináciou mobilného hrania a hrania na veľkej televíznej obrazovke v obývačke. Túto variabilitu umožnil koncept konzoly, ktorá má v prenosnej verzii formát malého tabletu a po vložení do dokovacej stanice umožňuje pohodlné pripojenie k externej obrazovke.

O novej verzii konzoly Switch sa špekulovalo dlhodobo. Objavilo sa viacero neoficiálnych informácií, ktoré hovorili o verzii Switch Pro s výkonnejším hardvérom a ďalšími vylepšeniami. Pokiaľ však Nintendo Switch Pro reálne existuje, budeme si naň musieť ešte počkať, pretože nový OLED model konzoly Switch prináša prakticky iba odlišný typ displeja.

S väčším a kvalitnejším displejom a lepším stojanom

Nintendo Switch OLED má rovnaké rozmery ako pôvodný model. Vďaka OLED panelu sa však podarilo výrobcovi zmenšiť rámiky okolo obrazovky a zväčšiť uhlopriečku na 7 palcov. Rozlíšenie displeja je bezo zmeny – 720p, avšak OLED displej ponúka lepší kontrast a živšie zobrazenie farieb v porovnaní s LCD obrazovkou pôvodného modelu.

Nintendo nezmenilo procesor, takže aj OLED model využíva čip NVIDIA Tegra X1 a ponúka totožný výkon ako pôvodný model. Zväčšila sa však kapacita interného úložiska na 64 GB a dokovacia stanica novej verzie obsahuje aj ethernet. Nintendo takisto zlepšilo dizajn zabudovaného stojana konzoly.

Ostatné vlastnosti a parametre sú bezo zmeny. Nezmenila sa kapacita RAM a konzola stále nepodporuje Bluetooth slúchadlá, čo je škoda.

Nový OLED model bude v predaji od 8. októbra 2021. Nintendo oznámilo cenu 350 dolárov, niektoré slovenské obchody už spustili predobjednávky s cenou 350 eur.

Nintendo Switch OLED
Nintendo Switch OLED. Zdroj: Nintendo

Zdroj: Nintendoň

Nintendo zakúpite aj na Datacomp.sk.

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit