Spoločnosť začala zavádzať nové sprísnené opatrenia.

Problematika pirátstva sa týka konzoly Nintendo Switch, pri ktorej začal herný gigant zakazovať certifikáty herných nosičov. So zistením prišiel hacker, ktorý uviedol, že Nintendo vie aktuálne veľmi rýchlo zistiť pôvod hry a vyhodnotiť jej nelegálne použivanie pri online hraní.

V prípade, že hra nepochádza z oficiálnej distribúcie, tak kontrolou priamo na serveri vie Nintendo presne zistiť prípadné porušenie pravidiel. Spoločnosť po zistení prístupu pirátskej verzie hry na servery zakáže jej online používanie. V horšom prípade natrvalo zamedzí prístupu celej konzoly do online priestoru.

Tieto prísne opatrenia proti pirátstvu prichádzajú po viacerých hackoch na konzolu Nintendo Switch. Tie umožnili hackerom spustiť ľubovoľný kód, ktorý môže viesť k zneužitiu. Treba byť obozretný hlavne pri kupovaní použitých herných nosičov, kedy odporúčame pred hraním hry si overiť, či konkrétny nosič nie je už zakázaný, aby ste neriskovali zamedzeniu prístupu k online hraniu prostredníctvom konzoly Nintendo Switch.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Spotify odstavuje používateľov, ktorí neoprávnene používajú službu Premium

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.