Aj Nokia 9.3 PureView naskočí na rozbehnutý vlak so 120Hz displejmi.

Zatiaľ nie je jasné, či bude tento model používať LCD alebo OLED panel. Vzhľadom na predchádzajúce správy o fotoaparáte pod displejom a pokračovaní v nastolenom trende Nokie 9, sa bude aj tento smartfón pravdepodobne spoliehať na OLED panel.

Podľa doterajších správ bude Nokia 9.3 PureView už pravdepodobne používať klasickú zostavu fotoaparátov a nebude pokračovať v nie príliš vydarenom pokuse s piatimi fotoaparátmi, ktorý bol pri modeli Nokia 9 skôr sklamaním.

Pripravovaná novinka by mala dostať až 108 Mpx hlavný senzor od Samsungu a povráva sa, že ďalším v poradí by mohol byť 64 Mpx senzor, ktorý môže byť spárovaný s teleobjektívom.

Správy naznačujú, že HMD experimentovalo s viacerými obrazovými snímačmi s rozlíšením 20, 24 a 48 Mpx, ktoré mali pracovať po boku 108 Mpx senzoru. Samotné predstavenie smartfónu Nokia 9.3 sa očakáva v auguste alebo septembri.

Nokia 9.3 PureView sa už niekoľkokrát oneskorila, až sa dopracovala od pracovného označenia 9.1 až k označeniu 9.3. Aby bolo toto zariadenie schopné konkurovať vlajkovým lodiam súčasnosti, zmeny od Nokie 9.1 sa udiali aj vo vnútri smartfónu. 

Očakáva sa, že zariadenie by mal poháňať vlajkový čipset Snapdragon 865, čo je aj jeden z dôvodov, kvôli ktorému sa na novú Nokiu musí čakať o niečo dlhšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia má ďalší smartfón so systémom Android 10

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.