Smartfón spoločnosti HMD disponuje až 5 hlavnými fotoaparátmi.

Nokia 9 PureView bola na trh uvedená začiatkom tohto roka s jedinečnou zostavou fotoaparátov, ktorá sľubovala kvalitné fotografie. Tie mali byť dosiahnuté viacerými monochromatickými snímačmi, ktoré mali za úlohu zachytiť viac svetla a detailov. Výsledky mali byť oveľa kvalitnejšie ako tie, ktoré sa dosiahnú iba jedným fotoaparátom, pričom skutočnosť je skôr sklamaním. Výnimkou je iba veľmi kvalitný bokeh efekt, ktorý dokonca prekonal aj iPhone XS.

Spoločnosť DxOMark práve zverejnila hĺbkový test Nokie 9 PureView a výsledky v silnej konkurencii nedopadli najlepšie. Celkové skóre 85 bodov zodpovedá trojročnému iPhone 7 a tento smartfón iba o bod prekonal starší model Nokia 8 Sirocco.

V prípade statických záberov sa používa určitá kombinácia piatich kamier a hĺbkové informácie z ToF snímača. V celkovom meradle zostali modelu Nokia 9 iba dva výbavové vrcholy, do ktorého vieme zaradiť vynikajúce automatické zaostrovanie a spomínaný kvalitný bokeh.

Kvalita videa nie je takisto najlepšia. Stabilizácia videa je síce vynikajúca, ale počas nahrávania sa testeri stretávali s nesprávnym fungovaním kamery. To je pomerne zvláštne, pretože Nokia 9 PureView používa na nahrávanie videa iba jednu, ktorú by nemal byť problém správne nastaviť. V skutočnosti má už aj Nokia 8 Sirocco pri nahrávaní videa vyššie skóre – 82 bodov. 

Pokiaľ si chcete pozrieť kompletné výsledky a fotografie z testu Nokie 9 PureView, kliknite na tento odkaz.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Nový kráľ mobilnej fotografie: Samsung Galaxy Note10+ 5G sa v teste DxOMark umiestnil na prvom mieste

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.