Dátum predstavenia pôvodnej verzie bol známy už koncom roka 2018.

Aktuálne sa o najdlhšie pripravovanom smartfóne dozvedáme, že skutočne by sa mal predstaviť v najbližších týždňoch s tým, že aj do predaja by sa mal dostať ešte pred marcom 2019. Prečo sa spoločnosť zrazu so smartfónom tak ponáhľa? Je to najskôr z dôvodu, že chce zabrániť priamemu porovnávaniu Nokie 9 (so Snapdragonom 845) s vlajkovými loďami modelového roka 2019. Práve tie budú vo veľkej miere vybavené najnovším čipsetom od Qualcommu – Snapdragonom 855.

Podľa zdroja, má Nokia aj na túto nepriaznivú východiskovú pozíciu riešenie a pripravuje vylepšenú verziu modelu 9 (pravdepodobne s označením Sirocco), práve s čipsetom Snapdragon 855 a podporou 5G sietí. Uvedenie tohto zariadenia je plánované na august 2019. Podľa informácií, vylepšenia by sa mali dotknúť aj fotografických schopností početnej zostavy 5 fotoaparátov.

Základný model Nokie 9 by mal dostať 5,99-palcový QHD OLED panel so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov. Ďalšie špecifikácie zahŕňajú 6 alebo 8 GB pamäte RAM, vnútornú pamäť 128 GB, batériu s kapacitou 4150 mAh, bezdrôtové nabíjanie a vodeodolnosť na úrovni IP68.

Predpokladaná cena za Nokiu 9 s čipsetom Snapdragon 845 by sa mala pohybovať na úrovni 780 eur. Či je cena vzhľadom k špecifikáciám adekvátna, sa nateraz neodvážime hodnotiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 PureView s piatimi fotoaparátmi sa objavila v promo videu. Čítačku odtlačkov prstov má v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.