Umelá inteligencia na zvýšenie výkonu a supertenký dizajn. Toto sú trendy v oblasti gamingu.

Nové notebooky, príslušenstvo a softvér sú navrhnuté tak, aby spoločne vytvárali bezproblémový herný ekosystém. Najviac zaujme notebook OMEN Transcend 14 Gaming, s OLED displejom, tenkým telom a špičkovými komponentmi. Výrobca vylepšil aj 16,1-palcový herný notebook OMEN Transcend. Po novom je tu až 2,5K 240 Hz OLED displej a CPU Intel Core i7 HX. Na vývoji OMEN Transcend 14 spolupracoval audio tím HyperX, ktorý na mieru vyladil zvukový výkon notebooku a zvýšil čistotu a vyváženosť zvuku, čím prispel k skvalitneniu používateľského zážitku.

OMEN Transcend 14

OMEN Transcend 14 je vybavený 2,8K 120 Hz VRR OLED displejom s certifikáciou IMAX Enhanced. Ide o prvý herný notebook na svete s RGB klávesnicou bez mriežky a s potlačou, takže si hráči môžu užiť živé farby aj mimo obrazovky. Notebook váži len 1 637 gramov, no má výdrž batérie až 11,5 hodiny a USB-C (PD) adaptér s výkonom až 140 W.

Maximálna konfigurácia môže obsahovať procesor až do verzie Intel Core Ultra 9 185H a grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop. Streameri a hráči môžu využiť NPU zariadenia a pluginy OpenVINO pre OBS štúdio, vďaka čomu je streamovanie a hranie plynulejšie, s až 24,6 % zvýšením snímkovej frekvencie (FPS). Automatická dynamická obnovovacia frekvencia (DRR) v OMEN Gaming Hub dokáže v závislosti od obsahu a režimu napájania zvýšiť výdrž batérie až o 7 %. Režim ECO môže predĺžiť výdrž až o 20 %.

Nové šasi využíva vstupné prúdenie vzduchu na vytvorenie tlakovej zóny s odparovacou komorou, ktorá umožňuje efektívny odvod tepla zadnými vetracími otvormi. Táto inovácia, spoločne s technológiou dvojkanálového prúdenia spoločnosti Intel, dala dohromady „najchladnejší“ 14-palcový herný notebook. V 12 mm základni sa tak dosahuje až 4× vyšší statický tlak s tepelnou kapacitou 80 W.

OMEN Transcend 16

OMEN Transcend 14 je ideálny pre študentov aj hráčov a ponúka lokálne funkcie AI vďaka procesorom Intel a NVIDIA, ale aj vstavanú umelú inteligenciu s technológiou Otter.ai s funkciami, ako je napríklad živý prepis a titulky v reálnom čase počas schôdzok alebo výučby, nahrávanie pre prepis zvuku alebo poznámky generované umelou inteligenciou.

Ceny a dostupnosť

OMEN Transcend 14 bude v SR v predaji od mája 2024 v cene od 1999 eur, model OMEN Transcend 16 s najnovšími procesormi Intel a voliteľným OLED displejom bude v SR k dispozícii od marca 2024 v cene od 1999 eur.

Zdroj: HP Inc.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.