Lákajú najmä prepojením so smartfónmi Huawei a Honor.

Huawei začal na Slovensku oficiálne predávať notebooky MateBook. Túto informáciu sme už nedávno zverejnili, keď sa MateBooky objavili v ponuke slovenských obchodov. Slovenské zastúpenie čínskeho výrobcu teraz oficiálne predstavilo svoje notebooky so systémom Windows 10 pre náš trh.

Na Slovensku sa aktuálne predávajú tri notebooky radu MateBook – MateBook D 15, MateBook 13 a MateBook X Pro. Najlepšie vybavený je MateBook X Pro s kovovým telom, hmotnosťou 1,33 kg a hrúbkou 14,6 mm. Cena počítača atakuje hranicu 2000 eur a jeho výbava obsahuje 13,9-palcový displej s rozlíšením 3000 × 2000 pixelov a 91% podielom obrazovky k telu.

Notebooky Huawei MateBook sú v predaji na Slovensku

Notebooky Huawei MateBook sú v predaji na Slovensku

Prémiový MateBook X Pro

MateBook X Pro využíva procesor Intel Core i7 10510U, má 16 GB RAM a 1 TB SSD úložisko. K dispozícii je tiež grafická karta NVIDIA GeForce MX250 a funkcie, ako je napájanie cez USB-C, snímač odtlačkov prstov v napájacom tlačidle, webkamera v klávesnici a funkcie na prepojenie so smartfónmi Huawei/Honor, o ktorých informujeme nižšie v tomto článku.

K dispozícii je tiež MateBook 13. Ten ponúka štvorjadrový procesor AMD Ryzen 5, 8GB RAM a 512 GB SSD disk. Grafické nároky pokryje čip Radeon Vega 8. Displej má rozlíšenie 2160 × 1440 pixelov, pričom výrobca udáva 100% pokrytie farebného priestoru sRGB. Do pozornosti dávame aj pomer strán 3:2.

MateBook 13 ponúka 88% podiel obrazovky k telu, rozmery 286 × 211 × 14,9 mm a hmotnosť 1,31 kg. Jeho odporúčaná cena je 849 eur.

Huawei MateBook X Pro

15-palcový MateBook za 599 eur

Najlacnejším z portfólia je 15-palcový MateBook D s procesorom AMD Ryzen 5 3500U, 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Notebook ponúka 15,6-palcový IPS displej s rozlíšením Full HD a 87% podielom obrazovky k telu. Jeho rozmery sú 357,8 × 229,9 × 16,9 mm, hmotnosť je 1,5 kg. Jeho odporúčaná cena je 599 eur.

Všetky spomenuté notebooky disponujú operačným systémom Windows 10, USB-C nabíjačkou, snímačom odtlačkov prstov v napájacom tlačidle či webkamerou v klávesnici. Už spomenutým lákadlom sú funkcie na prepojenie notebooku so smartfónmi Huawei/Honor, ktoré fungujú výborne a prinášajú reálnu pridanú hodnotu.

Huawei MateBook 13

Pridanou hodnotou je prepojenie so smartfónmi Huawei

Prepojenie notebookov Huawei so smartfónmi rovnakej značky je založené na komunikácii cez Bluetooth, Wi-Fi a takisto aj NFC, ktoré je zabudované priamo do notebooku. Vďaka tomu stačí iba priložiť telefón k časti notebooku, ktorá je umiestnená vpravo od touchpadu a aktivuje sa prepojenie medzi oboma zariadeniami.

V rámci prepojenia notebooku so smartfónmi Huawei môžete využívať niekoľko funkcií, ako je rýchly prenos súborov či zaznamenávanie obrazovky počítača priamo v smartfóne. Užitočná funkcia je multi-screen collaboration, ktorá zrkadlí obrazovku smartfónu v malom okne v pravej časti obrazovky. Vďaka tomu môžete cez jednu obrazovku súbežne ovládať počítač aj smartfón a využívať funkcie, ako je drag and drop prenos súborov medzi oboma zariadeniami.

Huawei MateBook D 15

Rovnako je možné aktivovať zdieľanie internetu zo smartfónu jedným kliknutím a bez nutnosti vytiahnuť telefón z vrecka. Nechýba ani možnosť rýchleho zálohovania fotiek či videí z telefónu.

Prepojeniu notebookov a smartfónov Huawei sa budeme podrobnejšie venovať v recenzii modelu MateBook X Pro, ktorú práve pripravujeme.

Huawei MateBook prepojenie so smartfónom

Reálnou pridanou hodnotou notebookov MateBook je prepojenie s Huawei smartfónmi

Prečítajte si aj:

Ďalšie Huawei notebooky sú v predaji na Slovensku: Špičkový MateBook X Pro a kompaktný MateBook 13

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit