Spoločnosť Lenovo na veľtrhu MWC 2024 predstavila nové hardvérové a softvérové riešenia, ktoré zdôrazňujú jej zameranie na inovácie podporované umelou inteligenciou a odhodlanie k udržateľnejšej budúcnosti.

Medzi novinky patria profesionálne notebooky ThinkPad a ThinkBook, ktoré sú stvorené na vyšší výkon a všestrannosť a disponujú funkciami umelej inteligencie pre vyššiu produktivitu, kreativitu a efektivitu. Spoločnosť Lenovo tiež predstavila výber príslušenstva navrhnutého pre vyššiu produktivitu na cestách, vrátane prenositeľného displeja ThinkVision M14t Gen 2, cestovnej dokovacej stanice USB-C Slim Travel Dock pre ľahšiu prácu na veľkých projektoch aj mimo kancelárie, a 16-palcového batoha ThinkPad Executive s vylepšeným dizajnom, ktorý uľahčí používateľom prenášanie ich mobilnej kancelárie. Oznámenia o novom hardvéri dopĺňajú aj novopredstavené softvérové riešenia vrátane monitorovacieho nástroja digitálnej identity Lenovo Identity Advisor a softvéru Smart Connect, ktorý prepája viac zariadení naraz a zlepšuje produktivitu používateľa. Spoločnosť Lenovo tiež predstavila futuristický koncept notebooku ThinkBook s priehľadným displejom, ktorý je vybavený prvým 17,3-palcovým priehľadným Micro-LED displejom na svete1 a vďaka tomu prináša úplne transparentný obraz bez akéhokoľvek rámčeka či okrajov.

Zdroj: Touchit.sk
Predstavenie nového konceptu notebooku Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal

Posúvanie hraníc s úplne novým futuristickým konceptom

Inovatívny koncept notebooku Lenovo ThinkBook s priehľadným displejom prináša revolúciu do interakcie s užívateľom a tvorby obsahu vďaka svojmu pozoruhodnému 17,3-palcovému priehľadnému Micro-LED displeju. S obrazovkou bez okrajov, priehľadnou oblasťou klávesnice a zdanlivo plávajúcim dizajnom podložky zosobňuje toto zariadenie technologicky vyspelú jednoduchosť a zvyšuje celkový užívateľský zážitok.

Výnimočnosť tohto notebooku sa skrýva v jeho šikovnom prepojení virtuálneho a skutočného sveta. Vďaka sile obsahu generovaného umelou inteligenciou (AIGC) otvára priehľadná obrazovka tohto zariadenia nové cesty profesionálnej spolupráce a efektivity. Umožňuje napríklad interakciu s fyzickými objektmi a ich prekrytie digitálnymi informáciami zobrazenými na displeji za účelom vytvorenia jedinečného obsahu. Priehľadná obrazovka umožňuje bezproblémové začlenenie do akéhokoľvek prostredia. Užívatelia môžu plynule prepínať medzi klávesnicou a kresliacim tabletom pomocou podporovaného šikovného pera a odomknúť tak nové úrovne svojej kreativity. Umelá inteligencia v kombinácii s priehľadným displejom predstaví nové spôsoby práce s dátami a aplikáciami a ponúkne príležitosti na vývoj nových funkcií a prevedení.

Micro-LED technológia prináša mnoho výhod spojených s vývojom priehľadných displejov. Vysoká sýtosť farieb v kombinácii s výnimočným kontrastom a jasom 1000 nitov umožňuje optimálnu viditeľnosť vo vnútri aj vonku, takže je vhodná pre akékoľvek prostredie. Táto technológia tiež ponúka viac možností do budúcnosti s ďalšou optimalizáciou kvality obrazu, odolnosti a nastaviteľnej priepustnosti obrazu na zabezpečenie väčšieho súkromia alebo naopak väčšej priehľadnosti pre jednoduchú interakciu s objektmi z reálneho sveta. Vďaka svojej schopnosti zobrazovať videá a dynamické obrázky priehľadný displej dokonale splynie s okolím.

Notebook Lenovo ThinkBook s priehľadným displejom nie je len konceptom. Predstavuje futuristickú perspektívu počítačov s umelou inteligenciou a kombinuje digitálne a fyzické prostredie, čo môže zlepšiť užívateľský zážitok spôsobom, ktorý si zatiaľ nikto nedokázal predstaviť.

Nová generácia počítačov s umelou inteligenciou určená na podnikanie

Predstavujeme najnovšiu generáciu profesionálnych notebookov Lenovo – ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 a ThinkBook 14 2v1 Gen 4. Tieto notebooky sú poháňané najnovšími procesormi Intel Core Ultra s Intel vPro® u vybraných modelov a operačným systémom Windows 11, a ponúkajú dokonalú kombináciu hardvérových a softvérových AI riešení pre lepšie zabezpečenie, energetickú účinnosť a viac pohlcujúcich zážitkov. Vďaka stále sa rozrastajúcemu výberu softvérových aplikácií2, ktoré ťažia z vyhradenej podpory umelej inteligencie, môžu používatelia využívať nové a vylepšené zručnosti svojich zariadení v mnohých pracovných oblastiach.

Zdroj: Touchit.sk
ThinkPad T14s Gen 5

Copilot v systéme Windows3 je na dosah ruky používateľa ako jeho každodenný spoločník AI a funguje v mnohých rôznych aplikáciách v systéme Windows 11 na ovládanie nastavení, naštartovanie kreativity a šetrenie času s úlohami vrátane sumarizácie webových stránok a e-mailov. Získajte rýchly prístup k svojmu spoločníkovi AI jediným stlačením klávesu Copilot.

Revolúcia počítačov s umelou inteligenciou je tu a spoločnosť Lenovo je odhodlaná premeniť svoje počítače a inteligentné zariadenia tak, aby poskytovali personalizované AI riešenia. Nové notebooky Lenovo patria medzi prvé zariadenia, ktoré to umožnia. Užívateľom ponúkajú doposiaľ najkomplexnejšie personalizované zážitky z používania počítača, pomáhajú zefektívniť pracovný proces a zvýšiť produktivitu. Či už ide o spoluprácu s kolegami, stretnutia so zákazníkmi alebo analýzu dát a vytváranie obsahu, nové notebooky ThinkPad a ThinkBook môžu urýchliť pracovné postupy pomocou podporovaných softvérových nástrojov s umelou inteligenciou a podporiť používateľov v navýšení ich kreativity a efektivity.

Nová úroveň produktivity: Objavte výnimočne výkonné notebooky radu ThinkPad T

Rad ThinkPad T zahŕňa najúspešnejšie profesionálne notebooky Lenovo. Nové modely z tohto produktového radu podčiarkujú dôležitosť obľúbených výkonných notebookov určených pre náročných užívateľov, ktorí hľadajú vysokovýkonné a odolné zariadenia s prístupom k najnovším funkciám na zlepšenie a zvýšenie každodennej produktivity. Najnovšia generácia notebookov ThinkPad T14, T14s, a T16 má zabudovaný dizajnový prvok elegantného komunikačného panelu, ktorý obsahuje 5Mpx kameru, mikrofóny s potlačením okolitého hluku a funguje aj ako pomôcka pre jednoduché otvorenie a zatvorenie notebooku jednou rukou. Komunikačný panel navyše umožňuje osadiť notebooky displejom s užšími rámčekmi. Zvyšuje tým pomer obrazovky k telu zariadenia, a to vedie k prepracovanejšiemu, tenšiemu a ľahšiemu dizajnu.

Zdroj: Touchit.sk

Komunikačný panel notebooku ThinkPad T14s Gen 5

Rad notebookov ThinkPad T navyše najnovšie disponuje zabudovanými hmatovými značkami, ktoré boli už v minulosti predstavené pre modely ThinkPad X1 Carbon Gen 12 a ThinkPad X1 2v1 Gen 9. Tieto hmatové podnety sú navrhnuté tak, aby zvýšili dostupnosť a pomohli používateľom so zrakovým postihnutím ľahšie sa orientovať na klávesnici. Často používaný kláves Ctrl bol zamenený za kláves Fn, aby bol ľahšie dostupný na ľavom okraji klávesnice. Aj ďalšie inovácie majú za cieľ zlepšovať skúsenosť koncových užívateľov, napríklad:

  • Dvojité klepnutie na tlačidlo TrackPoint otvorí TrackPoint Quick Menu, v ktorom môžu používatelia prispôsobiť bežné funkcie ako je nastavenie mikrofónu a kamery.
  • Aplikácia Lenovo View, fungujúca na Intel Core Ultra NPU pre nižšiu záťaž procesora, poskytuje nástroje kamery na vylepšenie videa, vrátane novej funkcie Low Light Enhancer, ktorá dokáže zosvetliť video urobené v prostredí s nedostatkom svetla a odstrániť z neho šum.
  • Riešenie 3M Optical Film je dostupné na voliteľných WUXGA displejoch pri modeloch ThinkPad T14 Gen 5 a T14s Gen 5. Zabudovaný optický film zvyšuje jas displeja z 300 na 400 nitov, pričom využíva až o 16 % menej energie4 a znižuje tak energetickú náročnosť notebooku.
  • Nové modely ThinkPad T14 a T16 disponujú vylepšenými funkciami pre ľahšie opravy.  
  • Notebook ThinkPad T14 Gen 5 bude tiež dostupný s procesormi radu AMD Ryzen 8040 so zabudovaným AMD Ryzen AI, čo poskytuje užívateľom väčší výkon vysokovýkonných procesorov.

Inovácie pre udržateľnosť a jednoduché opravy

Spoločnosť Lenovo postupne prostredníctvom inovácií v dodávateľskom reťazci, dizajne produktov a služieb prechádza na model cirkulárnej ekonomiky a zameriava sa aj na model „návrh, použitie, vrátenie, opätovné použitie“ (design, use, return, re-use) či podporu demontáže svojich zariadení a recykláciu. Spoločnosť Lenovo do svojich produktov už nejaký čas používa recyklovaný plast vzniknutý v rámci uzavretého systému recyklácie a jej cieľom je v rokoch 2025-2026 recyklovať viac ako 362 miliónov kg produktov na konci ich životnosti. Zároveň si kladie za cieľ využiť viac ako 136 miliónov kg recyklovaného plastu vo svojich produktoch a ďalej zlepšovať udržateľnosť svojich obalových materiálov5.

Záväzok spoločnosti Lenovo k udržateľnejšej budúcnosti je zrejmý aj na produktovom rade ThinkPad, ktorý zdôrazňuje oddanosť spoločnosti voči cirkulárnej ekonomike. Notebooky ThinkPad uprednostňujú udržateľné princípy od návrhu designu až po nakladanie so zariadením na konci životnosti. Pri výrobe sú používané recyklované materiály, ktoré podporujú filozofiu zodpovedného získavania zdrojov a minimalizujú odpad. Notebooky ThinkPad sú navyše navrhnuté pre dlhú životnosť, čo umožňuje jednoduchšiu opravu a modernizáciu, ktorá ďalej predlžuje dobu používania.

Zdroj: Touchit.sk

Možnosti opráv pri notebooku ThinkPad T14 Gen 5

Notebooky ThinkPad T14 Gen 5 a T16 Gen 3 boli na základe poznatkov od spoločnosti iFixit Solutions navrhnuté tak, aby umožňovali jednoduchšiu opravu. Jedným z týchto krokov je rozšírenie počtu dielov vymeniteľných zákazníkom (CRU) vrátane batérie s bezkáblovým konektorom, plne osadeného DIMM designu a možnosti výmeny SSD a WWAN. Notebooky tiež disponujú vizuálnymi indikátormi pre ľahšie opravy. S podporou od spoločnosti iFixit vytvorila spoločnosť Lenovo nové návody na opravy vrátane video postupov pre všetky CRU diely a zároveň zjednodušila proces objednávania týchto dielov. Tieto kroky povedú k predĺženiu životnosti zariadenia, zníženiu množstva elektronického odpadu a zároveň prinesú firmám aj jednotlivcom možnosti úspory nákladov. Vďaka týmto vylepšeniam aj notebooky ThinkPad T14 Gen 5 a T16 Gen 3 získali 9,3 bodov dočasného skóre opraviteľnosti iFixit z celkových 10 možných.

,,Toto je veľký krok vpred pre Lenovo a technologický priemysel. Výroba notebookov, ktoré obstoja v skúške času, je nevyhnutná pre vybudovanie udržateľného elektronického priemyslu. Nie je to jednoduché a Lenovo dokazuje, že opraviteľnosť a inovácia idú ruka v ruke.“ povedal Kyle Wiens, generálny riaditeľ spoločnosti iFixit.

Ideálne spojenie výkonu, prenositeľnosti a všestrannosti

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 sa môže pochváliť displejom s pomerom strán 3 : 2 s ochrannou vrstvou Corning Gorilla Glass pre optimálnu odolnosť a ohromujúci vizuálny zážitok. Tento elegantný tablet, poháňaný poslednou generáciou procesorov radu Intel Core Ultra U, posúva produktivitu na úplne novú úroveň vďaka integrovanému AI enginu a prináša bezproblémový užívateľský zážitok. Zariadenie je navyše vybavené až 32GB Dual Channel LPDDR5x operačnou pamäťou, ktorá umožňuje používateľom bez problémov zvládať multitasking alebo úlohy náročné na výkon. So svojou odpojiteľnou podsvietenou klávesnicou, ktorá zároveň slúži ako kryt tabletu a je vybavená TrackPadom s tromi tlačidlami a voliteľným magnetickým perom, ponúka zariadenie zvýšenú všestrannosť a pohodlie pre profesionálov na cestách. Predná 5Mpx + IR kamera a zadná 8Mpx kamera navyše zaistí úplne jasné videohovory a pôsobivé možnosti fotografie. Vďaka podpore pripojenia CAT16 4G WWAN budú mať používatelia istotu, že dokážu byť online kedykoľvek je potrebné. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 je skutočným dôkazom inovácie a praktickosti a ponúka svoje služby predovšetkým vysokovyťaženým profesionálom na cestách, ako sú zamestnanci v oblasti poisťovníctva, zdravotníctva alebo súdnictva. Toto spoľahlivé a všestranné zariadenie je totiž navrhnuté presne pre ich potreby, vrátane zhotovovania fotodokumentácie, vyplňovania formulárov, digitálnych podpisov a ďalších.

Vylepšený všestranný ThinkBook 2v1: múdrejší než kedykoľvek predtým

Lenovo ThinkBook 14 2v1 Gen 4 zaujme používateľa svojím inovovaným dizajnom otočného pántu a elegantným, tenkým 16,85 mm profilom, rovnako ako aj nízkou váhou 1,64 kg. Štvorstranný úzky rámik okolo displeja vylepšuje celkový vizuálny zážitok a vďaka tomu sa notebook môže pochváliť 90 % pomerom obrazovky k telu pri 14-palcovom modeli s pomerom strán 16 : 10. Spoločnosť Lenovo, ktorá je preslávená svojím zmyslom pre detail, vybavila tento model novou klávesnicou s 1,5 mm zdvihom klávesov pre pohodlné a presné písanie. Väčší touchpad vyrobený z materiálu Mylar pripomínajúceho sklo ešte viac uľahčí interakciu používateľa s notebookom. Nové inteligentné pero Magnetic Slim Pen navyše umožní bezproblémové dotykové používanie. Pre väčšie zabezpečenie a pohodlie pri prihlasovaní je ThinkBook 14 2v1 Gen 4 vybavený čítačkou odtlačkov prstov Match-on-Chip a voliteľnou infračervenou kamerou s mechanickou krytkou.

Zdroj: Touchit.sk

Spoločnosť Lenovo tiež reaguje na možnosti umelej inteligencie tým, že do svojho produktového radu ThinkBook začlenila rad funkcií navrhnutých na zlepšenie optimalizácie zariadení a inteligentných softvérových nástrojov. Smart Power pomáha používateľom v dosiahnutí správnej rovnováhy medzi energiou, výkonom a výdržou batérie, zatiaľ čo Smart Meeting zlepšuje zážitok z videokonferencií pomocou vylepšených funkcií videa a správy kvality zvuku. Záväzok spoločnosti Lenovo k udržateľnejším postupom vo výrobe je zrejmý zo začlenenia 50 % recyklovaného hliníka do spodného krytu notebooku a tiež zo zvýšeného používania PPC plastových materiálov, ktorý je z 50 % obsiahnutý v krytoch kláves a až z 90 % vo vybraných dieloch. Spoločnosť Lenovo aj naďalej zdvíha latku svojím inovatívnym prístupom, ktorý prináša nielen vysoký výkon, ale aj inteligentný dizajn.

Príslušenstvo Lenovo pre mobilnú kanceláriu

Zažite produktivitu na cestách s mobilným monitorom Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor (Touch), najlepším 10-bodovým dotykovým mobilným displejom s až 4096 úrovňami tlaku pre bezproblémovú interakciu so zariadením aj digitálnym obsahom. Tento 14-palcový monitor má displej s pomerom strán 16 : 10 a ponúka jas 300 nitov, rozlíšenie 2240 x 1400, kontrastný pomer 1500 : 1 a 100 % farebné pokrytie sRGB. Zabudovaný IPS panel ponúka široké pozorovacie uhly pre ľahké zdieľanie obsahu a trojstranný takmer bezokrajový rámček, ktorý maximalizuje zobrazovaciu plochu, na ktorej používatelia uvidia a zvládnu viac práce. Vďaka technológii Natural Low Blue Light s certifikáciou TÜV Rheinland a technológii Eyesafe sú oči užívateľov chránené bez skreslenia farieb.

Použitie tohto monitora je pohodlné a všestranné vďaka duálnemu USB-C rozhraniu na nabíjanie a pripojenie k ďalším zariadeniam. Prostredníctvom tohto rozhrania môžu používatelia rozšíriť obrazovku svojho notebooku alebo smartfónu6 a dokonca nabíjať zariadenie pomocou prenosu energie power-pass through alebo jedného AC/DC adaptéra7. Monitor váži iba 700 gramov a jeho telo má profil tenký iba 4,6 milimetrov. Užívateľom ponúkne širokú škálu pozícií a ich nastavenia, vrátane naklonenia, otáčania a zdvihu displeja. Prepínanie medzi režimami na výšku a na šírku je jednoduché vďaka hardvérovému kľúču v tvare písmena L a senzorom automatického otáčania. Úprava nastavenia je mimoriadne jednoduchá vďaka ponuke priamo na obrazovke. Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor (Touch) je ideálnym spoločníkom pre profesionálov na cestách.

Nový 16-palcový batoh Lenovo ThinkPad Executive je stelesnením vycibreného, vysokokvalitného profesionálneho puzdra na notebook, ktoré je perfektnou voľbou pre často cestujúcich profesionálov. Vďaka svojmu modernému a elegantnému tenkému dizajnu tento batoh dokonale kombinuje štýl a praktickosť. Jeho dominantou je veľký úložný priestor a materiál z vysokokvalitných recyklovaných PET materiálov. Bez problémov zapadne do formálneho aj neformálneho prostredia a hodí sa na každú príležitosť. Batoh ThinkPad Executive sa tiež môže pochváliť dvoma skrytými a pritom ľahko prístupnými bezpečnostnými vreckami a špeciálnym vreckom s RFI blokovaním navrhnutým pre bezpečnosť osobných vecí užívateľa. Je vyrobený z mimoriadne odolných materiálov, ako je 2520D Ballistic recyklovaný PET pre maximálnu odolnosť voči odieraniu a roztrhnutiu na vonkajšej strane, podšívka rip-stop a kovové pracky a zipsy. Vďaka tomu dokáže svojho majiteľa sprevádzať na pracovných cestách dlhé roky.  

Cestovná dokovacia stanica Lenovo USB-C Slim Travel Dock je dokonalým spoločníkom pre moderných profesionálov, ktorí chcú byť vždy popredu v dnešnom rýchlo sa meniacom digitálnom svete. So svojimi ôsmimi strategicky umiestnenými portami, ktoré rozširujú konektivitu pre akýkoľvek podporovaný notebook, poskytuje táto dokovacia stanica vyššiu produktivitu bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate. Nielenže dokáže efektívne napájať 4K displej, ale jeho univerzálna kompatibilita taktiež ponúka až 65 W napájanie pre notebooky pomocou USB-C8. Táto dokovacia stanica sa od ostatných odlišuje svojím záväzkom k udržateľnosti – so 66 % podielom recyklovaného PPC plastu v jej tele.

Zariadenie je navrhnuté pre pracovníkov, ktorí bežne pracujú vzdialene a kombinuje vo svojom tele štýl a funkčnosť spolu s hybridným pracovným zážitkom. Okrem podpory rozlíšenia 4K pri frekvencii 60 Hz pre vysokokvalitný obraz umožňuje vďaka inovatívnej správe káblov aj plynulý prenos dát prostredníctvom USB portov.

,,V spoločnosti Lenovo veríme, že budúcnosť technológií spočíva v inováciách poháňaných umelou inteligenciou a udržateľných postupoch. S našimi najnovšími hardvérovými a softvérovými riešeniami, vrátane futuristického konceptu notebooku s priehľadným displejom, ktorý sme tu na veľtrhu MWC predstavili, aj naďalej posúvame hranice možného,“ povedal Eric Yu, senior viceprezident produktového centra SMB and Commercial v segmente Intelligent Devices Group v spoločnosti Lenovo. ,,Naše nové firemné notebooky ThinkPad a ThinkBook nie sú len výkonné a všestranné, ale predvádzajú tiež možnosti AI funkcií, ktoré zvyšujú produktivitu, kreativitu a efektivitu. Sme hrdí na to, že stojíme na špičke inovácií poháňaných umelou inteligenciou a sme odhodlaní poskytovať našim zákazníkom špičkové riešenia.“

Smart Connect – zjednodušenie prostredníctvom jednotného ekosystému

Spoločnosti Lenovo a Motorola spojili svoje sily a predstavili softvérové riešenie Smart Connect, ktoré zjednocuje digitálne ekosystémy a vytvára bezproblémový zážitok pre viac zariadení naraz. Smart Connect prináša možnosti spolupráce naprieč viacerými zariadeniami pre väčšiu produktivitu, zdieľanie možností zariadení a správu dát a dokazuje, že celok je vždy väčší ako jeho časti. So softvérom Smart Connect môžu používatelia plynule prepínať úlohy medzi počítačom, telefónom a tabletom9 pri zachovaní nepretržitého toku dát, užívať si bezproblémové a bezpečné zdieľanie súborov, pristupovať k mobilným aplikáciám na počítači a dokonca ľahko spravovať oznámenia z telefónu.

Či už ide o prácu, tvorbu obsahu alebo hranie hier na počítači, komunikáciu a sledovanie obsahu na smartfóne alebo prenášanie všetkých dôležitých informácií na cesty s tabletom, plynulé prepínanie medzi zariadeniami a zdieľanie obsahu naprieč niekoľkými ekosystémami je teraz možné jednoduchým pohybom prsta po displeji. So Smart Connect môžu užívatelia sledovať film na tablete a pretiahnutím do počítača pokračovať v sledovaní, počúvať podcast na smartfóne počas cesty z práce a dokončiť ho doma na notebooku, pracovať na dokumente na počítači a ďalej ho upravovať na smartfóne10, a dokonca spustiť prezentáciu na stolnom počítači a následne ju preniesť do tabletu pre väčšiu mobilitu. Používatelia môžu tiež jednoducho rozšíriť všetko, čo sa zobrazuje na telefóne, na väčšiu obrazovku, napríklad ľahko presunúť hry, filmy, seriály a aplikácie z telefónu na televízor a získať viac priestoru na prácu a zábavu.

Smart Connect umožňuje používateľom kontrolovať svoje zariadenia pomocou jednej myši či klávesnice, využívať fotoaparát s vysokým rozlíšením na telefóne Motorola ako webkameru pre lepší vzhľad počas virtuálnych hovorov a dokonca premeniť svoj telefón na hotspot na pripojenie tabletu alebo počítača k internetu bez nutnosti upraviť nastavenia alebo heslá. Vďaka funkcii Share Hub navyše môžu užívatelia okamžite zdieľať svoje poznámky, upravovať dokumenty a dokonca prehrať filmy vo vysokom rozlíšení na prepojených zariadeniach bez nutnosti prenášať súbory alebo vytvárať ich kópie.

Centralizácia a pokojná myseľ

V súvislosti so svojím záväzkom poskytovať múdrejšie technológie pre každého, predstavila spoločnosť Lenovo riešenie pre monitorovanie digitálnej identity, Lenovo Identity Advisor, poháňané technológiou Norton™, ktoré užívateľov upozorní na podozrivú aktivitu a pomáha im obnoviť ich identitu v prípade krádeže. Vďaka tomu, že ľudia využívajú bankové služby, nakupujú, hrajú hry a zdieľajú na sociálnych sieťach, sú ich informácie online viac ako kedykoľvek predtým; Lenovo Identity Advisor je centralizovaný inteligentný nástroj pre spotrebiteľov, ktorí chcú chrániť svoje osobné údaje.

Lenovo Identity Advisor, poháňaný technológiou Norton™, aktívne monitoruje dark web a upozorní zákazníka, ak nájde jeho osobné informácie alebo potenciálne hrozby11. Lenovo Identity Advisor môže vo vybraných oblastiach monitorovať účty na sociálnych sieťach a informovať ich o zmene nastavení účtu, zdieľaní rizikových odkazov, nájdení nevhodného obsahu a ďalších hrozbách12. Pokiaľ dôjde k prelomeniu identity užívateľa, funkcia Identity Restoration Specialists poskytne poradenstvo a podporu.

Medzi ďalšie nástroje dostupné s Lenovo Identity Advisor patrí monitorovanie prevzatí bankových účtov, upozorňovanie zákazníkov v prípade rozsiahleho narušenia údajov, pokyny, ako zrušiť alebo nahradiť kreditné a identifikačné karty v prípade straty alebo straty peňaženky a ďalšie13. Lenovo Identity Advisor od spoločnosti Norton prichádza s 30-dňovou bezplatnou ponukou14 a v súčasnosti je pre spotrebiteľov k dispozícii prostredníctvom Lenovo Vantage. Ďalšie informácie nájdete na stránke Lenovo Identity Advisor.

Okrem nových zariadení a oznámení o softvéri, Lenovo predstavilo aj svoju novú generáciu Integrated Edge AI Solutions pre Telco, ktorej cieľom je pomôcť podnikom využiť obrovské dáta na vzdialenom okraji pre transformačné aplikácie AI a zároveň znížiť spotrebu energie. Tieto inovácie sú súčasťou komplexného portfólia hybridnej AI od spoločnosti Lenovo, ktoré je navrhnuté tak, aby zjednodušilo cestu k inteligentnej transformácii naprieč odvetviami. Viac sa dozviete v tlačovej správe.

Ceny a dostupnosť

  • Lenovo ThinkPad T14 i Gen 5 bude na našom trhu dostupný od mája 2024 za cenu začínajúcu od 1349 eur vrátane DPH.  
  • Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 AMD bude na našom trhu dostupný od júna 2024 za cenu začínajúcu od 1299 eur vrátane DPH. 
  • Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 bude na našom trhu dostupný od apríla 2024 za cenu začínajúcu od 1449 eur vrátane DPH. 
  • Lenovo ThinkPad T16 Gen 3 bude na našom trhu dostupný od mája 2024 za cenu začínajúcu od 1369 eur vrátane DPH. 
  • Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 bude na našom trhu dostupný od júna 2024 za cenu začínajúcu od 1399 eur vrátane DPH. 
  • Lenovo ThinkBook 14 2v1 Gen 4 bude na našom trhu dostupný od júna 2024 za cenu začínajúcu od 1099 eur vrátane DPH. 
  • Prenosný monitor Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor (Touch) bude na našom trhu dostupný od augusta 2024 za cenu začínajúcu od 399 eur vrátane DPH. 
  • 16-palcový batoh Lenovo ThinkPad Executive bude na našom trhu dostupný od júna 2024 za cenu začínajúcu od 169 eur vrátane DPH. 
  • Cestovná dokovacia stanica Lenovo USB-C Slim Travel Dock bude na našom trhu dostupná od apríla 2024 za cenu začínajúcu od 63 eur vrátane DPH. 
  • Notebook Lenovo ThinkBook s priehľadným displejom je zatiaľ vo fáze konceptu a v súčasnej dobe nie je k dispozícii na predaj.
  • Smart Connect bude k dispozícii v najbližších mesiacoch v obchodoch Google Play a Microsoft Store.
  • Nové riešenie Lenovo Identity Advisor prichádza v 30-dennej bezplatnej ponuke14  a je aktuálne k dispozícii prostredníctvom Lenovo Vantage na vybraných trhoch. Pre viac informácií navštívte stránky Lenovo Identity Advisor

Zdroje: vlastné, Lenovo

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.