Noviniek je hneď niekoľko, firma sa zamerala na inováciu produktov. Teda to, čo už dobre poznáte, nesnaží sa zmeniť koncept od základu.

HP Stream bude mať Office 365 na rok zadarmo a 64 GB úložisko. Bude to notebook bez ventilátora a výrobca ho opäť ešte viac stenčil. Novinkou je pridanie Full HD displeja.

Zmenami prechádza aj séria Envy. Model Envy 13 na platforme AMD bude cieliť najmä dobrou cenou. Modelová séria Z je ešte tenšia, hoci len o 1,5 mm, no ukazuje to možnosti výrobcu, kam chce zájsť v oblasti pracovných staníc.

Prémiové vlastnosti z vyšších sérií

EliteBook 830 x360 je konvertibilný notebook, na ktorom HP ukazuje, ako si predstavuje notebook na prácu. Základom je rozšírený servis, dôraz na bezpečnosť a nové dizajnové možnosti.

Teraz aj v hliníkovom tele, ktoré bolo doteraz dostupné až od EliteBookov radu 1000. rozšírená je aj klávesnica v štýle collaboration keyboard.

Nájdete na nej tlačidlá pre Skype for Business. Okrem štandardných mikrofónov nad displejom sú teraz aj na strane veka, aby sa lepšie prenášal zvuk v prípade konferenčných hovorov viacerých osôb. Fungujú ale aj na analýzu prichádzajúceho zvuku a eliminovanie ruchov.

Herné notebooky

V sérii Pavilion sú teraz vždy Wi-Fi AC a s 9. generáciou CPU Intel. Až na jednej model, budú mať všetky notebooky SSD disk. Výrobca ponecháva možnosť rozšírenia kapacity na používateľoch. Rýchly základ vo forme SSD sa dá doplniť o klasický disk.

Prietok vzduchu sa zvýšil o 60 %, čo je obrovské zvýšenie kapacity chladenia. Hráči by to mali pocítiť. Jemne sa zmenil aj dizajn reproduktorov a oproti staršej verzii sa zmenšili aj rámčeky. Napríklad z horného 17 mm okraja je teraz len 9 mm okraj.

Séria Omen patrí do prémiového segmentu pre hráčov. Inovované sú 15 aj 17“ modely. 15“ verzia je o 5 mm tenšia. Z štyroch vetrákov prešiel výrobca na 5-vetrákový systém chladenia. Vo všetkých konfiguráciách budú 144 Hz displeje. Tu už ale nájdete Wi-Fi 6, teda AX ako nástupcu doterajšieho 5 GHz AC štandardu.

Omen by HP 2S má dva displeje. Klávesnica je teda posunutá úplne naspodok a touchpad je posunutý vpravo. Slúži aj ako numerická klávesnica. Displej nad klávesnicou má 6“ uhlopriečku s rozlíšením Full HD a je dotykový. Na displej si budete môcť dať čokoľvek. Teda aplikáciu z klasického horného displeja zobrazíte v prispôsobenom režime na druhom displeji. Displej bude vhodný napríklad na chatovanie počas hrania.

Omen X 65 Emperium je prvý monitor so 65“ uhlopriečkou a 144 Hz. Je potrebné pripojiť ho cez DisplayPort a podporu technológie G-Sync. Cena bude 2990 EUR. Verzia so subwooferom bude o 300 EUR drahšia.

Zaujímavosťou sú aj chladiace slúchadlá. HP ich má spomedzi výrobcov ako prvý, keďže nepoužíva ventilátorový systém.

Nová dokovacia stanica podporuje nabíjanie s výkonom až 90 W, má dva USB-C porty a HDMI s podporou rozlíšenia 4K.

Technológia SureView, ktorá bola doteraz len v notebookoch, je teraz dostupná aj v segmente monitorov. Prepnutím tlačidla sa zmenší pozorovací uhol. Vhodné napríklad aj pre banky, kde by inak bolo možné vidieť na displej zboku. Aktuálne je technológia v tretej generácii.

Novinkou je aj HP Pavilion 27 HDR s mechanickou kamerou, ktorá sa vysúva z horného rámu.

Prečítajte si aj:

Recenzia OMEN od HP 15-dc1004nc: Notebook s dobrým pomerom cena/výkon

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.