Aplikácie postupne dostávajú nový dizajn.

Ide napríklad o Skicár, ktorý už môžete využívať vo svojej zmenenej podobe. Podľa webu WinAero je tu snaha premeniť do nového šatu viacero aplikácií, napríklad aj Poznámkový blok. Ten zatiaľ v Microsoft Store nemáte. Avšak na to, aby ste získali nové verzie aplikácií s väčšou podobnosťou na Fluent dizajn, musíte tento krok urobiť ručne. Teda za predpokladu, že sa vám nechce čakať na to, kým tento proces prebehne automaticky.

Snímok, ktorý pochádza z Twitteru, ukazuje konkrétne zmeny. Je ale jasné, že pokiaľ Microsoft nechystá nejaké silnejšie vylepšenie, ide len o kozmetické zmeny. Niekoho poteší tmavý režim, ostatné je tak nejak pri starom. Áno, je tu možnosť vybrať si typ písma, no to ste mohli urobiť doteraz v Poznámkovom bloku mnoho verzií spätne, pravdepodobne až k staručkému Windows 3.11. Konkrétne cez tzv. Font dialog, ktorý je jednotný pre všetky aplikácie v systéme Windows, ak si ho nemodifikujú podľa svojich potrieb.

Podľa obrázkov je vidno, že ide o verziu 11.2110.13.0. Aktuálna nesie označenie ešte 10.x. Nejde o výraznú systematickú zmenu, je ale prínosné, keď aplikácie využívajú jednotné rozhranie. Na výber máte iné poznámkové bloky, vynikajúci je napríklad Notepad++ alebo napríklad PSPad.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.