Do predstavenie ostáva viac ako mesiac.

Carl Pei po odchode z OnePlus založil novú spoločnosť Nothing. Tento týždeň sa opäť začali objavovať informácie o blížiacom sa predstavení prvého smartfónu spoločnosti, ktorým sa stane model Nothing phone (1).

Pokým začiatkom týždňa sme spozorovali správu “This Week” (tento týždeň), nakoniec nám toto záhadné oznámenie nenaznačovalo dátum predstavenia tohto telefónu, ale iba to, kedy nám bude oznámený jeho oficiálny dátum uvedenia na trh.

Už skôr sme vedeli, že phone (1) by sa mal do predaja dostať až v júli, čiže predstavenie o mesiac skôr by nedávalo príliš veľký zmysel. Nothing phone (1) bude nakoniec predstavený 12. júla o 17:00 nášho času na podujatí s názvom Nothing: Return to Instinct„.

Podľa slov spoločnosti Nothing bude jej telefón phone (1) celkom iný, a nič podobné sme vraj nikdy nevideli. Údajne bude použitý aj celkom nový prístup, ktorý by mal byť vo svete smartfónov celom nový. Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám spoločnosť Nothing nakoniec predstaví. Snáď nezostane iba pri marketingových rečiach. 

Pripomíname, že Carl Pei bol pri aj zrode spoločnosti OnePlus a podieľal sa na zavedení tejto značky do globálneho povedomia. Je tak viac ako isté, že skúsenosti so zakladaním veľkých spoločností má.   

Nothing phone (1)Zdroj: GizChina
Nothing phone (1)

Čo ponúkne Nothing phone (1)?

Podotýkame, že doteraz neboli oficiálne potvrdené žiadne technické parametre. S istotou však vieme, že telefón bude poháňať čipová sada Snapdragon. Nakoľko by mal tento telefón spadať do cenovej kategórie okolo 500 eur, jednou z možností by mohol byť napríklad Snapdragon 870, alebo jeho najbližšia alternatíva. 

Nothing phone (1) by sa mal vyznačovať priehľadnou zadnou stenou, čiže bude dizajnovaný v rovnakom jazyku ako slúchadlá Nothing ear (1), ktoré boli na trh uvedené pred rokom.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.