Nepôjde síce o vlajkový telefón, ale výkon mu chýbať nebude.

Prvý telefón značky Nothing je spolu so Xiaomi 12 Ultra pravdepodobne najzaujímavejším smartfónom, ktorý by sa mal v týchto týždňoch dostať na trh. V ostatných dňoch môžeme byť svedkami masívnej informačnej vlny, ktorá na nás mieri doslova z každej strany.

Okrem dizajnu a zaujímavého prevedenia nám tak ostali rúškom tajomstva zahalené už iba základné technické parametre, ktoré by nám viac priblížili výkon tohto telefónu.

Portál GSMArena zverejnil výsledky testu z porovnávacej platformy Geekbench, ktoré možno niektorých sklamú, keďže sme očakávali, že do tejto novinky sa dostane Snapdragon 7 Gen 1. Výpis prezrádza, že Nothing phone (1) bude nakoniec vybavený čipovou sadou Snapdragon 778G+ spolu s grafickým procesorom Adreno 642L a 8 GB RAM. 

Geekbench Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Geekbench – Nothing phone (1)

Čipová sada Snapdragon 788 G+ je pretaktovaná verzia staršieho Snapdragonu 778G s CPU Kryo 670 a mierne pretaktovaným primárnym jadrom s frekvenciou 2,51 GHz. Aj vďaka tejto konfigurácii Nothing phone (1) dosiahol v jednojadrovom teste 797 bodov a vo viacjadrovom teste 2 803 bodov. 

Po softvérovej stránke by sme mali aj v čase predstavenia očakávať systém Nothing OS, ktorý je založený na Androide 12. Vieme aj, že telefón bude vybavený rýchlym 45 W nabíjaním.

Nothing prezentáciaZdroj: GSMArena
Nothing prezentácia

Keďže spoločnosť Nothing je veľmi mladá, tak v prípade svojej smartfónovej prvotiny si zvolila spustenie predaja prostredníctvom pozvánok, čo nám pripomenulo začiatky spoločnosť OnePlus. Tá svoje prvý model One takisto spočiatku predávala prostredníctvom pozvánok, čo z neho spravilo žiadaný artikel.

Uvidíme, či sa podobný “husársky kúsok” podarí aj spoločnosti Nothing. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.