Zdá sa, že ide o skutočnú dizajnovú lahôdku.

Aktualizované 7. júla 2022:

Do predstavenia telefónu Nothin phone (1) zostáva iba pár dní, takže nie je prekvapením, že sa o tomto zaujímavom zariadení neustále dozvedáme nové informácie. Iba pred pár hodinami spoločnosť Nothing zverejnila zaujímavé 15-minútové video, ktoré nás vtiahne do zákulisia vývoja a výroby jej prvého telefónu. Vo videu sa tak môžete detailne pozrieť na dizajn telefónu, softvérových inžinierov, výrobnú linku alebo aj na stretnutie so spoločnosťou Qualcomm.

Video nižšie aj prezrádza, že Nothing phone (1) bude vybavený čítačkou odtlačkov prstov, ktorá bude zabudovaná v displeji, čo nás na druhej strane vôbec neprekvapuje. Viac sa už dozviete z videa:

Pôvodný článok 6. júla 2022:

Do predstavenia prvého telefónu spoločnosti Nothing zostáva iba niekoľko dní. Už čoskoro sa dozvieme všetko podstatné o tomto skutočne zaujímavom telefóne, za ktorým stojí spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus Carl Pei.

Očakávanú novinku by sme mali oficiálne spoznať už 12. júla o 17:00 nášho času, pričom najnovšie sa môžeme pozrieť na ukážkové video, ktoré okrem pôsobivého dizajnu ukazuje aj možnosť automatického prispôsobenia obnovovacej frekvencie 6,55-palcového OLED displeja od 60 až po 120 Hz. Okrem toho sú zobrazené aj možnosti nastavenia LED podsvietenia zadnej steny.

Nothing phone (1) by sa mal podľa výbavy v Európe predávať za 470 – 550 eur. Očakáva sa, že by nemala chýbať čipová sada Snapdragon 778G+ s grafickým procesorom Adreno 642L, 8 / 12 GB pamäte RAM, 128 / 256 GB úložisko a 45 W rýchle nabíjanie. Kapacita batérie by mala byť 4500 mAh. Celkový dojem z telefónu Nothing phone (1) má veľmi dobre dotvárať aj nadstavba Nothing OS, ktorá je založená na Androide 12.

Musíme konštatovať, že Nothing phone (1) sa javí ako konkurencieschopný telefón, ktorý má netradičný dizajn, veľmi dobre zvolenú výbavu a prijateľnú cenu. Pokiaľ bude tento telefón výborný aj po softvérovej stránke, tak sa zdá, že tu čoskoro máme ďalšieho šampióna strednej triedy. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.