Potešia až štyri roky bezpečnostných aktualizácií a tri veľké aktualizácie systému.

S blížiacim sa júlovým uvedením novej generácie telefónu Nothing Phone sa začína o ňom objavovať čoraz viac informácií. CEO spoločnosti Carl Pei už stihol potvrdiť čipovú sadu Snapdragon 8+ Gen 1 a dokonca boli zverejnené aj rendery Nothing Phone (2). Nová várka však únikov potvrdzuje ďalšia parametre akými sú kapacitu batérie a rozmery displeja.

Informácie o batérii opäť zverejnil Carl Pei. Uviedol, že Nothing Phone (2) bude mať batériu s kapacitou 4 700 mAh, ktorá je o 200 mAh väčšia ako batéria prvého telefónu spoločnosti Nothing. K tejto informácii sa pridáva aj čerstvá správa o rozmeroch displeja Phone (2).

Displej Nothing Phone (2) bude oproti svojmu predchodcovi nepatrne väčší. V praxi to prinesie zväčšenie rozmerov o 0,15-palca, čiže “dvojka” bude mať displej so 6,7-palcovou uhlopriečkou a pravdepodobne Full HD+ rozlíšením. Dizajn by mal byť prémiový, čiže aj tento telefón sa bude podobať na iPhone 14 Pro.

Nothing Phone (2)Zdroj: 4RMD
Nothing Phone (2)

Nothing Phone (2) si však medzigeneračné polepší aj z pohľadu ekológie. Hoci uhlíková stopa tohto modelu je 53,45 kg, je to o viac ako 5 kg menej ako pri Phone (1). Výrobca uvádza, že Phone (2) využíva 3× viac recyklovaných alebo biologických častí ako Phone (1). Na záver dodáva, že predajné balenie neobsahuje žiadne plasty.

Keďže značná časť moderných smartfónov je výkonná a aj dostatočne kvalitná, tak používateľov zaujíma aj jeden veľmi dôležitý údaj, ktorým je dĺžka softvérovej podpory. Carl Pei si uvedomuje jej dôležitosť, a aj preto spoločnosť Nothing pre Phone (2) prisľúbila až 3 veľké aktualizácie systému Android. Celkovo podpora bude trvať štyri roky. Nothing Phone (2) však vo štvrtom roku bude dostávať už iba bezpečnostné aktualizácie.

Nothing Phone (2)Zdroj: 4RMD
Nothing Phone (2)

Nothing Phone (2) prinesie aj značné zlepšenie v oblasti mobilnej fotografie. Bude vybavený 18-bitovým obrazovým signálovým procesorom (ISP), ktorý dokáže zachytiť viac ako 4 000-krát viac údajov z fotoaparátu ako procesor použitý v Phone (1). Zároveň nebudú chýbať pokročilé funkcie, ako je Raw HDR a nahrávanie videí v rozlíšení 4K pri 60 fps.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.