Zmenené je aj rozhranie Glyph s LED pásikom okolo zostavy fotoaparátov.

S blížiacim sa uvedením modelu Nothing Phone (2) sa začína o tomto telefóne objavovať čoraz viac informácií. Pokým pred pár dňami CEO spoločnosti Carl Pei pre tento telefón potvrdil čipovú sadu Snapdragon 8+ Gen 1, tak nová várka únikov prináša aj rendery založené na doteraz známych informáciách. Už model strednej triedy Nothing Phone (1) síce dokázal zaujať, avšak jeho pokračovanie má namierené ešte vyššie. 

Naznačuje to aj výkonná minuloročná vlajková čipová sada od Qualcommu, ako aj prepracovaný dizajn s novým svetelným podpisom. Aj preto sa očakáva, že po dizajnovej stránke bude pripravovaná novinka ešte radikálnejšia a bude sa výrazne líšiť od všetkých prémiových zariadení na trhu. Carl Pei už stihol o telefóne Nothing Phone (2) prezradiť niekoľko dôležitých informácií. Celkový obraz však dotvárajú aj početné úniky, na základe ktorých vznikli rendery približujúce pravdepodobne finálny dizajn Nothing Phone (2).

Nový svetelný podpis

Rendery naznačujú, že Nothing Phone (2) bude uvedený s mierne zmeneným rozhraním Glyph s LED pásikom okolo horizontálne usporiadanej zostavy trojitého zadného fotoaparátu. Rendery zároveň naznačujú, že zariadenie dostane oveľa tenšie rámčeky okolo displeja, čím sa docieli prémiový vzhľad, o ktorom informovala samotná spoločnosť na sociálnych sieťach. Na druhej strane nie je potrebné ani príliš dlho hľadať, kde sa spoločnosť Nothing pri navrhovaní dizajnu Phone (2) inšpirovala. Toto rozhodnutie spoločnosti nezazlievame, keďže ide o trend, na ktorý prednedávnom nabehlo aj Xiaomi pri modeli Xiaomi 13

V každom prípade bude Nothing Phone (2) telefónom s čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1 s 18-bitovým obrazovým signálovým procesorom (ISP), ktorý dokáže zachytiť viac ako 4 000-krát viac údajov z fotoaparátu ako ISP použitý v Phone (1). To znamená, že k výraznému posunu príde predovšetkým v oblasti mobilnej fotografie. Zároveň nebudú chýbať pokročilé funkcie, ako je Raw HDR a nahrávanie videí v rozlíšení 4K pri 60 fps.

Celkové možnosti čipovej sady Snapdragon 8+ Gen 1 dobre vyjadruje aj rýchlosť otvárania aplikácií na Phone (2). Tá je v porovnaní s Phone (1) podľa Carla Peia až dvojnásobná. Celkový výkon sa však medzigeneračne zvýši až o 80 %.

Netreba však zabúdať, že Carl Pei stál aj pri zrode spoločnosti OnePlus, čiže s uvádzaním telefónov na globálnej úrovni má bohaté skúsenosti, čo potvrdil aj s “malým zázrakom” s názvom Nothing. Pripomeňme si, že už prvý telefón tejto mladej značky je možné zakúpiť aj na Slovensku, dokonca aj prostredníctvom operátorov. 

Nothing Phone (2)Zdroj: 4RMD
Nothing Phone (2)

Zdroj: DNA

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.