Spoločnosť Nothing sa aktuálne pripravuje na veľmi dôležité uvedenie.

Výrobca pred pár dňami totiž oficiálne oznámil, že nástupca modelu Phone (1) bude na trh uvedený v lete. K tomuto oznámeniu bola vydaná aj upútavka, ktorá bola zverejnená na Twitteri. Spoločnosť teda začína komunikovať blížiace sa predstavenie pravdepodobne jej najdôležitejšieho smartfónu, keďže Nothing to v silnej konkurencii nemá vôbec jednoduché.

Pokým začiatkom tohto roka sa objavili správy o vysokom výkone tohto telefónu, tak toto tvrdenie je síce pravda, ale iba sčasti. Vo výbave Phone (2) sa totiž objaví minuloročná čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1, ktorá je stále veľmi výkonná, ale zároveň je aj lacnejšia ako aktuálna Snapdragon 8 Gen 2. Výrobca dokonca uviedol, že smartfónová novinka bude “prémiová”, avšak nie je jasné, čo si pod týmto označením predstavuje alebo čo to vyjadruje

Možno viac svetla do tajov tohto modelu prinesú aj čerstvo zverejnené technické parametre Nothing Phone (2), ktoré vyzerajú celkom zaujímavo. Okrem technických parametrov bol zverejnený aj nový render, ktorý naznačuje dizajnové smerovanie tohto telefónu.

Nothing Phone (2Zdroj: GSMArena
Nothing Phone (2

Zverejnené technické parametre naznačujú, že Phone (2) bude poháňať spomínaný čipset Snapdragon 8+ Gen 1 s 8 GB alebo 12 GB pamäte LPDDR5 RAM a 128 GB alebo 256 GB úložiskom UFS 3.1. AMOLED displej by mal mať rozumných 6,55-palca, FullHD+ rozlíšenie, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a zabudovanú čítačku odtlačkov prstov. 

Do výbavy by sa mal údajne dostať aj 50 Mpx hlavný fotoaparát s OIS spolu s ďalšími dvoma fotoaparátmi – pravdepodobne ultraširokouhlým a nejakou prídavnou kamerou (napr. makro). Vo výbave Phone (2) sa očakávajú aj stereo reproduktory a NFC. Telefón by mal dostať veľkú 5 000 mAh batériu s rýchlym káblovým a bezdrôtovým nabíjaním. Po softvérovej stránke sa očakáva Android 13 s rozhraním NothingOS 1.5. 

Nechajme sa teda prekvapiť, čo si spoločnosť Nothing predstavuje pod označením prémiový. Zdá sa, že toto označenie sa bude týkať tak maximálne dizajnu, alebo konštrukcii zo skla a kovu. Veríme však, že cena v prípade tohto modelu nebude taktiež prémiová, a zaujme.

V opačnom prípade bude tento telefón odsúdený na neúspech.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.