Opravu prináša Nothing OS 2.0.2a.

Nothing je mladou a ambicióznou značkou, ktorá okrem dizajnových zariadení kladie veľký dôraz na ich funkčnosť. O kvalitách jej produktov sme sa niekoľkokrát presvedčil aj my v redakcii, pričom iba nedávno sme testovali najnovší prírastok v podobe modelu Nothing Phone (2).

Celkovo ide o veľmi zaujímavý telefón, ktorý ponúka dva zadné fotoaparáty. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 50 Mpx (Sony IMX890) a vo výbave OIS aj EIS. Dopĺňa ho 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (senzor Samsung JN1). Je to totožný senzor ako v prípade prvej generácie, avšak v prípade Nothing Phone (2) podporuje pokročilé HDR. Tento senzor tiež ponúka aj makro režim.

Nothing Phone (2)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2)

Hoci od uvedenia Nothing Phone (2) ubehol mesiac, tak spoločnosť pre tento model vydala niekoľko aktualizácií, avšak v tejto najnovšej sa zameriava na fotoaparáty. Prvá verzia aktualizácie s označením Nothing OS 2.0.2 bola vydaná pred niekoľkými týždňami, ale obsahovala chyby, ktoré znížili výkon fotoaparátov najmä pri používaní HDR. Keďže mladá značka, za ktorou stojí Carl Pei (ex-OnePlus), si zakladá na kvalitnej softvérovej podpore, tak najnovšia opravná verzia rieši viaceré problémy, ktoré súvisia s fotoaparátmi.

Nothing OS 2.0.2a sa zameriava na:

  • Vylepšená jasnosť tvárí vo vnútornom prostredí
  • Optimalizované úrovne zvýraznenia v prostredí so slabým osvetlením
  • Pridaný prvok používateľského rozhrania, ktorý zobrazuje, kedy je HDR aktívne
  • Optimalizovaná expozícia zvýraznenia pri snímaní v HDR
  • Zníženie nevýrazných tónov pri snímaní v HDR
  • Vyriešený problém s halo efektom v režime Portrét pri snímaní v HDR

Aj napriek tomu, že Nothing v “Changelogu” neinformuje o žiadnych ďalších zmenách, tak sa predpokladá, že aktualizácia prináša aj ďalšie opravy chýb. Aktualizáciu môžete skontrolovať v Nastaveniach – Systém – Aktualizácia systému.

Recenziu (+video) novinky Nothing Phone (2) nájdete na odkaze nižšie.

Zdroj: AnroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.