Druhá generácia telefónu spoločnosti Nothing bude poriadne výkonná.

Carl Pei sa stal známym ako spoluzakladateľ a člen spoločnosti OnePlus. Pred pár rokmi sa rozhodol pre budovanie vlastnej značky, ktorá sa začína čoraz viac presadzovať aj na našom trhu. Prvý telefón od Nothing síce zaujal netradičným svetelným podpisom, avšak jeho hardvér patrí do strednej triedy, čo sa má pri pripravovanej druhej generácii zmeniť. 

Portál GSMArena informuje, že spoločnosť Nothing počas MWC v Barcelone upozornila na model Nothing phone (2), čo znamená, že tento telefón bude počas najbližších týždňov predmetom rôznych únikov. Nie je však vylúčené, že ich veľká časť bude pochádzať priamo od spoločnosti Nothing, keďže Carl Pei je v tejto oblasti skutočným majstrom. 

Carl Pei počas prezentácie spoločnosti Nothing Zdroj: GSMArena
Carl Pei počas prezentácie spoločnosti Nothing

Aktuálne správy z Barcelony prezrádzajú, že nová generácia Nothing phone sa bude spoliehať na vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen, ktorý bude významným vylepšením oproti aktuálnej generácii s čipsetom Snapdragon 778G+. Pokiaľ však aj vám chýba pri označení čipsetu pre Nothing Phone (2) druhá časť označenia, tak nie ste sami. Táto informácia nie je totiž oficiálne známa. Môžeme tak iba predpokladať, ktorá generácia vlajkových čipsetov od Qualcommu bude použitá. 

Hoci sa objavujú správy o aktuálnom vlajkovom čipe Snapdragon 8 Gen 2*, tak my sa skôr prikláňame k verzii Snapdragon 8+ Gen 1, ktorá je stále veľmi výkonná, ale aj lacnejšia. Nie sme si istí, či by Nothing “riskoval” výrazné zvýšenie ceny modelu Nothing phone (2), ktorý bude iba druhým telefónom stále pomerne neznámej spoločnosti. Nothing sa bude pravdepodobne stále sústrediť na atraktívnu cenu.

Nothing phone (1)Zdroj: Nothing
Nothing phone (1)

Dôležitý je aj dátum uvedenia. Nothing phone (2) by sa mal na trhu objaviť v treťom štvrťroku tohto roka, čo znamená, že ho spoznáme v období medzi júlom a septembrom. Nie je preto vylúčené, že pokiaľ Nothing nakoniec predsalen použije ten najmodernejší hardvér, tak v modeli phone (2) by sa mohol dokonca objaviť aj čipset Snapdragon 8+ Gen 2. To je však málo pravdepodobné. 

Ak by sa tento čipset nakoniec do Nothing phone (2) dostal, tak ten by síce mohol konkurovať tým najvýkonnejším zariadeniam na trhu, ale aj jeho cena by bola poriadne vysoká. Pre neznámu spoločnosť by to nemuselo byť to najsprávnejšie rozhodnutie. 

Doterajšie úniky prezrádzajú, že Nothing phone (2) dostane až 12 GB RAM, 256 GB úložisko, 120 Hz OLED displej a 5 000 mAh batériu. 

Doplnené 7.3.2023

*Spoločnosť Nothing oficiálne potvrdila použitie čipovej sady Snapdragon 8+ Gen 1.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.