Prvý Nothing Phone zaujal hlavne dizajnom.

Jedným zo zaujímavých telefónov roku 2022 bol Nothing Phone (1). Je to prvý produkt spoločnosti Nothing, ktorú založil bývalý spoluzakladateľ OnePlus Carl Pei. Hoci sa tento telefón parametrami radí do strednej triedy, zaujme netradičným dizajnom (hlavne zadného krytu) a rozruchu okolo neho bolo celkom dosť. Mnohí si preto kladú otázku, či bude mať nasledovníka a akými špecifikáciami sa bude vyznačovať. Všetko o tejto téme rozobral portál AndroidAuthority.com.

Isté je, že Nothing Phone (2) bude. Potvrdil to v decembri 2022 na Twitteri priamo Carl Pei. Bohužiaľ, chcel tým zároveň zdôrazniť, že sa tak nestane v blízkej budúcnosti, pretože výrobca sa chce zatiaľ plne venovať svojmu prvému telefónu. Je ale možné, že Pei donesie prototyp Nothing Phone (2) na MWC 2023 v Barcelone, podobne, ako prvý telefón na tomto podujatí vo februári 2022 súkromne prezentoval riaditeľovi firmy Qualcomm.

Telefón bol potom predstavený 12. júla 2022. Prihliadnuc na túto analógiu sa teda dá predpokladať, že Nothing Phone (2) by mohol byť predstavený niekedy v druhom polroku 2023. Pochopiteľne, je to iba špekulácia.

Ako sme spomenuli, telefón Nothing sa od konkurencie líši hlavne dizajnom zadnej časti s LED osvetlením, nazývaným Glyph Interface. To dokáže zobrazovať rôzne informácie o prevádzke zariadenia.

Keďže šlo o najvýraznejší prvok tohto smartfónu, je prakticky jasné, že ho bude mať aj Nothing Phone (2). Je možné, že osvetlenie bude jasnejšie, prípadne energeticky úspornejšie a bude vedieť zobraziť aj nové informácie. Podľa všetkého však stále dokáže svietiť výhradne len bielym svetlom, pretože implementovať farebné je podľa Peia náročné.

V prípade hardvéru sa druhý Nothing telefón asi bude opäť radiť do strednej triedy. To bol zámer aj pri prvej generácii s cieľom udržať cenu v rozumnej hladine. Opäť môžeme očakávať tri veľké aktualizácie systému Android a štyri roky bezpečnostných záplat.

Na záver spomeňme to, čo je pre mnohých pri voľbe telefónu kľúčové, teda cenu. Nothing Phone (1) sa predával vo verzii 8 GB RAM a 128 GM vnútorného úložiska za 469 eur. Carl Pei však už vtedy prezentoval stratégiu, že cenovku stanoví pomerne nízko, aby si značka vybudovala fanúšikovskú základňu, a pri ďalších modeloch ju bude postupne zvyšovať.

Keďže pri prvej generácii tak výrobca nemal takmer žiadnu maržu, cenovka druhej bude zrejme vyššia. S veľkou pravdepodobnosťou ale nepôjde o veľký skok a cena bude začínať niekde okolo 500 eur.

Zdroj: AndroidAuthority.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.