Aj s malým bonusom.

Spoločnosť Nothing so svojimi zaujímavými smartfónmi s priehľadným dizajnom sa dokázala veľmi rýchlo presadiť aj na slovenskom trhu. Po uvedení modelu Nothing Phone (2) sa prirodzene očakáva príchod jeho priameho nástupcu, avšak spoločnosť so sídlom v Londýne po vedením Carla Peia (ex-OnePlus) sa pripravuje na uvedenie lacného modelu Nothing Phone (2a), o ktorom sa koncom roka 2023 objavilo niekoľko základných informácií. 

Hoci prvé obrázky tohto telefónu sa na verejnosti objavili koncom minulého roka, tak teraz boli zverejnené ďalšie fotografie, ktoré Nothing Phone (2a) zobrazujú v ešte lepšej perspektíve. Telefón je síce maskovaný v puzdre, avšak obrázky zachytávajú aj ruku, na základe čoho môžeme získať aspoň základnú predstavu o veľkosti tohto telefónu.

Nové fotografie taktiež potvrdzujú, že fotoaparáty na zadnej strane sú usporiadané horizontálne. Predpokladá sa, že hlavný fotoaparát bude obsahovať 50 Mpx senzor Samsung GN9 a ultraširokouhlý 50 Mpx senzor JN1. Nothing Phone (2a) by mal byť na základe dostupných informácií vybavený 6,7-palcovým 120Hz OLED panelom, čipsetom Dimensity 7200 a 8 GB RAM so 128 GB úložiskom. Okrem verzie 8/128 GB bude dostupná aj verzia 8/256 GB

Na sociálnej sieti X sa pod pôvodným príspevkom objavil aj jeden komentár používateľa Akshay, ktorý zverejnil render telefónu Nothing Phone (2a). Ten veľmi dobre vykresľuje doterajšie úniky týkajúce sa zadnej steny a svetelného rozhrania Glyph. To oproti modelu Nothing Phone (2) bude menšie. Na základe uniknutých parametrov je taktiež možné, že cena Nothing Phone (2a) sa bude pohybovať na úrovni 400 – 450 eur.

Nothing Phone (2a) renderZdroj: Akshay
Nothing Phone (2a) render

Zdroj: Abhishek Yadav

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.