Predstavenie sa nezadržateľne blíži.

Spoločnosť Nothing už 5. marca predstaví svoj prvý telefón strednej triedy, ktorý dostane nielen atraktívny a odľahčený dizajn v štýle modelu Nothing Phone (2), ale jedným z najväčších lákadiel bude jeho atraktívna cena. Nedávne úniky naznačili, že Nothing Phone (2a) by sa mal vo verzii 8/128 GB predávať za 349 eur, pričom verzia 12/256 GB za 399 eur. Tieto informácie sú v súlade s tvrdením spoločnosti, ktorá uviedla, že Phone (2a) bude lacnejší ako Phone (1).

Od oficiálneho predstavenia smartfónu Nothing Phone (2a) nás delí už len pár dní. V uplynulých týždňoch sa na internete objavilo množstvo informácií o tomto telefóne, pričom boli odhalené viaceré technické parametre, ako aj očakávaný dizajn vrátane nového svetelného podpisu Glyph. V najnovšom úniku má opäť prsty Roland Quandt, ktorý zverejnil niekoľko lifestylových záberov pripravovaného telefónu Nothing Phone (2a). Fotografie okrem toho potvrdzujú, že telefón bude dostupný v čiernej a bielej farbe, čo je tradičná farebná kombinácia smartfónov značky Nothing.

Už predchádzajúce úniky naznačili dizajn zadnej steny, avšak najnovší leak ho opäť pripomína. Keďže ten sa už nemení, tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa už pozeráme na finálny dizajn Nothing Phone (2a) sprevádzaný tromi Glyph LED diódami. Dizajn zároveň naznačuje, že súčasťou výbavy nebude bezdrôtové nabíjanie, čo sa však vzhľadom k cene dalo očakávať.

Na internet sa však okrem týchto informácií teraz dostalo aj veľmi štýlové unboxing video, ktoré taktiež potvrdzuje dizajn smartfónu Nothing Phone (2a).

Nothing Phone (2a) by mal do svojej výbavy dostať dva zadné fotoaparáty s rozlíšením 50 Mpx. Rámiky okolo 120 Hz AMOLED displeja s 6,7 palcovou uhlopriečkou by mali byť veľmi tenké. Selfie kamera v strede hornej časti má rozlíšenie 32 Mpx. Batéria bude mať kapacitu 5 000 mAh a podporu 45 W nabíjania. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 14 a Nothing OS 2.5.

Dobrou správou pre fanúšikov značky Nothing je, že Phone (2a) bude patriť k najvybavenejším lacným 5G telefónom tohto roka. 

Zdroj: Roland Quandt

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.