Praktické, keď aktívne používate počítač a smartfón.

Nie je totiž nič otravnejšie, ako keď vám jedna správa dorazí na viacero zariadení, a na každú z nich ste upozornení vizuálne a aj zvukovo. Vo vyriešenie tohto “problému” sme ani nedúfali, ale najnovšie sa zdá, že Google začína na ňom pracovať. Portál AndroidAuthority informuje, že spoločnosť aktuálne spustila uzavreté testovanie spôsobu, ktorým chce zastaviť mobilné oznámenia v smartfóne, keď pracujete v Gmaili na počítači.

Nakoľko ide o počiatočné testovanie tejto funkcie, zatiaľ nevieme, kedy by sa mohla dostať do “plnej prevádzky”. Funguje však nasledovne. Ihneď po otvorení aplikácie Gmail v prehliadači používateľ dostane upozornenie, v ktorom je informovaný, že systém bude sledovať jeho činnosť. 

gmail new logo

Po jednorazovom povolení a stlačení tlačidla “pokračovať„, ako aj udelení príslušných povolení, prehliadač automaticky vypne oznámenia v mobilnej aplikácii Gmail. Toto pravidlo by však platilo iba počas aktívnej práci v prehliadači, pričom ihneď po opustení prehliadača, alebo neaktivite používateľa, sa toto pravidlo zruší a vráti sa všetko späť do “normálu”. To znamená, že aj mobilná aplikácia začne opäť zobrazovať oznámenia.

Ako sme spomínali, zatiaľ nie je známe, kedy bude táto funkcia sprístupnené pre všetkých. Určite však používateľom prinesie menej vyrušení počas aktívnej práce na počítači.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.