Beta verzia prináša viaceré funkčné a dizajnové zmeny.

Tento alternatívny spúšťač je takmer celkom pripravený na oficiálne vydanie. Verzia 7 je založená na najnovšom kóde spúšťača AOSP, čo znamená, že s novými vizuálnymi animáciami a štýlmi by mala pôsobiť sviežejšie ako kedykoľvek predtým. Musíme však poznamenať, že používateľský zážitok nie je stále na úrovni predvoleného spúšťača smartfónov a stále sa nájdu malé zaváhania v animáciách prostredia.

K dispozícii sú samozrejme aj nové funkcie. Do vyhľadávacieho panela je možné pridať ikonu počasia s prispôsobiteľným umiestnením a teplotou. Ďalej je možné zmeniť polomer rohov miniaplikácií (widgetov) tak, aby prinútili aj tie najostrejšie uhly lepšie zapadnúť do nového dizajnového jazyka Androidu 12.

Okrem gesta potiahnutia prstom nahor je k dispozícii aj nové gesto potiahnutia prstom nadol, ktoré možno priradiť k ľubovoľnej možnosti Nova, ľubovoľnej aplikácii alebo ľubovoľnému zástupcovi. V prípade ikon sa pridala možnosť individuálnej úpravy každej ikony zvlášť.

Zoznam zmien Nova 7 Beta:

  • Vizuálne zmeny vychádzajú z najnovšieho kódu spúšťača a aktualizovaného kódu špecifického pre Nova, aby launcher zodpovedal najnovším animáciám a vizuálnym štýlom
  • Ikona počasia na paneli vyhľadávania (Nastavenia Nova > Hľadať > Vyhľadávací pruh na ploche > Počasie)
  • Akcia potiahnutia prstom nad ikonami (vo verzii Prime)
  • Vylepšené vyhľadávanie Nova
  • Zmena tvaru ikon s témou a prepínanie tvarovania každej ikony
  • Možnosť pre aplikácie Android for Work na ich vlastnej karte
  • Vlastný polomer rohov widgetu (Nastavenia Nova > Pracovná plocha > Polomer zaoblenia rohu)

Pokiaľ chcete vyskúšať novú verziu spúšťača Nova 7, môžete sa zaregistrovať v Obchode Play do oficiálnej beta verzie a počkať, pokým novinka dorazí aj na vaše zariadenie. APK súbor si však môžete už teraz stiahnuť vo verzii 7.0.39 z obchodu APK Mirror a nainštalovať si ho.

App Store

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Ako sledovať letné olympijské hry naživo cez internet

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.