Služba dokáže robiť s fotografiami veľa šikovných vecí. 

Navrhuje archiváciu bločkov a iných dokladov, na portrétové fotografie vie aplikovať filtre a efekty a nie je to tak dávno, čo sa objavili informácie aj o tom, že služba začne odporúčať aj orezávanie fotografií. Aj keď dostupnosť posledne menovanej funkcie nie je stále stopercentne istá, môže sa objaviť v podstate hocikedy. V aplikácii Fotky je teraz najnovšie dostupné manuálne orezanie dokumentu.

Po otvorení fotografie je potrebné pre aktivovanie manuálneho orezania klepnúť na Ponuku – Ponuku napravo – Manuálne orezanie v editore – Nastaviť hranice orezania – Hotovo. Pokiaľ je možnosť orezania dostupná, objaví sa vo vrchnej časti ponuky. Vyzerá to tak, že funkcia automaticky nenavrhuje hranice dokumentu, takže je potrebné vykonať úpravy ručne.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Na rozdiel od bežne dostupnej funkcie orezania a nastavenia roviny sa novinka neobmedzuje na štvorcové alebo obdĺžnikové tvary a k presnejšiemu orezaniu dokumentu dopomáha aj zväčšený náhľad, ktorý sa zobrazí v protiľahlej časti obrazovky. 

Po dokončení sa obrázok oreže a vyrovná tak, aby vyzeral ako oskenovaný dokument. Rovnako ako u väčšiny funkcií v službe Google Fotky sú aj tieto zmeny nedeštruktívne, čo znamená, že sa môžete kedykoľvek vrátiť k pôvodnému obrázku.

Prečítajte si aj:

Xiaomi si patentovalo netradičné umiestnenie selfie kamery: Pripomína Hello Kitty, alebo skôr Batmana?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.