Na internete sa objavil snímok obrazovky, ktorý prezrádza viac o verzii Redstone – pripravovanej veľkej aktualizácii Windows 10.

Podľa uniknutého obrázku to vyzerá tak, že používatelia operačného systému Windows 10 budú môcť prechádzať od rozrobenej práce, napr. na notebooku do mobilného zariadenia, a tak pokračovať v práci na svojom smartfóne. A samozrejme aj opačne.

NovyWindows10_nowat

Obrázok zverejnený na Reddit vyzerá dôveryhodne a prináša používateľom možnosť uvedenú v anglickom jazyku takto: „Let apps on your other devices launch apps and continue experiences on this device via Bluetooth„. Znamená to, že rozpracované maily a úlohy začaté na PC môžete dokončiť na telefóne.

Microsoft takúto iniciatívu naznačil už na konferencii Build na začiatku tohto mesiaca a to v rámci Project Rome. Vtedy boli ale demonštrácie zamerané na prenos „čistých“ dát cez Wi-Fi alebo Bluetooh. Edícia Redstone má priniesť prenos „zážitkov“, čo v preklade znamená prenos rozpracovaného stavu aplikácií medzi zariadeniami.

Zdroj: Engadget

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.