Microsoft uviedol svoju novú fotografickú aplikáciu určenú na úpravu selfie. Zatiaľ je určená pre telefón Apple iPhone. Je to aplikácia s jednoduchým ovládaním: vyberiete si fotografiu z galérie alebo sa odfotíte a všetko  ostatné už zariadi aplikácii.  Aplikácia sa volá Microsoft Selfie a má editovacie funkcie podobne ako je to v prípade Instagramu. Výsledky úprav sú však podľa doterajších skúšok veľmi dobré, osoby vyzerajú lepšie po úprave v tomto programe. Microsoft pritom využíva aj svoju technológiu na odhad veku človeka podľa fotky a na základe toho aj použije editovací algoritmus.

MicrosoftSelfie2_nowat

Redukcia šumu

MicrosoftSelfie1_nowat

Inteligentné vylepšenie

Aj keď sa aplikácia volá Microsoft Selfie, dá sa použiť na úpravu akejkoľvek fotografie ľudskej postavy.Používateľ ma na výbave z 13 rôznych filtrov, naraz sa dá použiť len jeden a ďalší sa dá aplikovať až po uložení zmien do súboru. Aplikácia ukladá zmenené obrázky do pamäti telefónu.

Zatiaľ nie sú informácie o tom, že by táto aplikácia bola určená aj pre telefóny s operačným systémom Android.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.